Connect with us

technokrata

Mobiltelefon a Microsofttól?

Kütyük

Mobiltelefon a Microsofttól?

Lejátszóból kommunikációs eszköz: Zune telefon. Koncepcióképért kattintson!

Hivatalosan nem erősítette meg a Microsoft, de több helyen, többek között az X-bit labs weboldalán is felbukkantak azok az információk, melyek szerint a redmondi óriás az Apple által kitaposott ösvényen menne tovább. Ismeretes, hogy az almás cég Iphone-jára reagálva alkotta meg a Bill Gates által (is) alapított vállalat a Zune-t, ami ugyan nem lett abszolút bukás, de nem is hozta meg azt a népszerűséget, amit az Ipod. Az Apple végül kiadta az érintőképernyős vezérlést mobil szinten forradalmasító Iphone telefonját, és erre lépne hasonlót a Microsoft.

És hogy honnan származik az értesülés? Állítólag a Microsoft jelenleg három reklámcéggel folytat tárgyalásokat Pink (és Purple) kódnevű projektjének népszerűsítéséről. Ezzel – úgy vélik – a Microsoft Zune új szoftvereit és szolgáltatásait reklámoznák; azokon a mobiltelefonokon, amelyek Windows Mobile operációs rendszert futtatnak. A Pink és a Purple lehet akár „Zune-osított” mobiltelefon, vagy az Apple-nél már megismert mobilalkalmazás-áruház.

Így fog kinézni az új Zune?

Az előbbi teóriát az látszik erősíteni, hogy a Microsoft korábban már elismerte: új Zune-okkal debütál majd a piacon, még a 2009-es karácsonyi bevásárlási láz kezdete előtt. Ezekről ráadásul azt állította Redmond, hogy „meglepő előrelépést tesznek majd a jelenlegi modellekhez képest.”

Pontos részleteket azonban egyelőre senki sem tud (a Microsofton kívül, természetesen), de az azért szinte biztosra vehető, hogy ha új mobil készülékkel rukkol elő a vállalat, akkor annak – illeszkedően az elmúlt egy év trendjeihez – érintésérzékeny vezérlése lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák