Connect with us

Sokkal gyorsabb Bluetooth

Kütyük

Sokkal gyorsabb Bluetooth

A csatlakozások zavaró megszakadásait is kiküszöböli a továbbfejlesztett szabvány.

A „kékfogas” standard fejlesztésében érdekel Bluetooth SIG (Special Interest Group) nemrég számolt be a 3.0-s specifikációról. Egyelőre csak néhány részlet ismert, a teljes bejelentésre április 21-ig várni kell.

Két fontos téren hoz változást a Bluetooth továbbfejlődése. A szervezet szerint a jelenlegi Wi-Fi adatátviteli sebességekhez lesz mérhető az elektronikus eszközök (mobiltelefonok, fényképezőgépek, egerek, billentyűzetek stb.) vezetékmentes kapcsolódását biztosító szabvány. Használatával a nagyméretű videofile-ok, zenei gyűjtemények és fényképes mappák is „másodperceken belül” átvihetők lesznek a csatlakozott eszközök között.

Ezt egy apró trükk bevetésével érték el a fejlesztők. A specifikációba belemélyedve ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a Bluetooth 3.0 csak a két eszköz közötti párosításért felel, maga az adatátvitel Wi-Fi hálózaton keresztül zajlik, legalábbis, ha nagysebességű transzferről van szó.

A másik hasznos fejlesztés a már létrejött kapcsolatok stabilitását érinti. A Bluetooth SIG beszámolója értelmében az új szabvány használatával kevésbé lesznek hajlamosak „elveszteni” egymást a csatlakozott készülékek. A szervezet rövid tájékoztatója szerint a hátizsákba, zsebbe csúsztatott eszközök közötti kapcsolat elvesztését küszöböli ki egy új funkció.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom