Connect with us

Mobil internettel a kistelepülések felzárkóztatásáért

Kütyük

Mobil internettel a kistelepülések felzárkóztatásáért

Pannon Legendák címmel indított pályázatot a Pannon.

„A mobil internet számos településen az egyetlen lehetőség, hogy az emberek a világhálóhoz kapcsolódjanak. Fontosnak tartjuk, hogy az ország egész területén megismerjék a mobil szélessávú technológiát és bátran használják is azt”- mondta Laczkó Tóth Gergő, a Pannon internet-és adatszolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. „A mobil internet könnyen és egyszerűen használható, legyen szó asztali vagy hordozható számítógépről. A pályázat célja, hogy az iskolások felismerjék: a mobil internet a szórakozás mellett egyben oktatási segédeszköz is lehet. Segít abban, hogy naprakészek maradhassunk a legújabb ismeretekről és kis kutatással rengeteg információ tudható meg a régmúlt történéseiről, amelyek például egy legenda felkutatásához szükségesek”- folytatta Laczkó Tóth Gergő.

A Pannon Legendák pályázatára az 1500 fő alatti kistelepülések általános iskolái jelentkezhetnek, iskolánként 3 pályaművel. A Pannon a jelentkezőknek mobil internet eszközt és Pannon Internetet biztosít, amelynek segítségével könnyedén elvégezhető az internetes kutatómunka, és a pályázat feltöltése. Az általános iskolásoknak mindezt fényképszerű forgatókönyv formájában kell megtenniük. A forgatókönyvhöz rövid leírásnak kell tartoznia, amelyben ismertetik a feldolgozott történetet szöveges formában is. A Legendák weboldalára felkerülő anyagokat a nagyközönség és zsűri is értékeli. A zsűri tagjai – Goda Krisztina, Kamarás Iván és dr. Majorosi Emese – által legjobbnak ítélt pályaművet a Pannon megfilmesíti. A május 25-én induló közönségszavazáson legtöbb szavazatott elért iskola pedig mobil internettel felszerelt laptopot kap ajándékba.

„A mobil internet nyújtotta lehetőségek a kistelepüléseken élő gyerekek számára is megadják az esélyt, hogy megmutathassák saját történelmüket és hagyományaikat a nagyvilágnak. Személyes tapasztalatom alapján mondhatom, hogy a mobil technológia számtalan megközelítést kínál minden műfajhoz, legyen az akár film, akár vers. Kíváncsian várom a gyerekek fényképes forgatókönyveit, reményeim szerint sok humoros és aranyos történetet fogunk megismerni. A nyertes kiválasztásánál fontos szempont lesz az ötletesség és humor, amely tulajdonságok segítségével a későbbiekben egy színvonalas kisfilmet lehet elkészíteni”- mondta el Kamarás Iván színművész, a zsűri tagja.

Letenyei László, Ph.D., a Corvinus Egyetem docense a digitális szakadékról beszélve hangsúlyozta: „Magyarország a kilencvenes évek második felében „lemaradt” egy technológiai paradigmaváltásról, a szélessávú adatközvetítő rendszerek kiépítéséről. Míg az EU 15-ök átlagában az internet-penetráció 2003-ban 50% körüli volt, Magyarországon 15% körül, sőt vidéken ennél is kevesebb. Mindez a pozitív kormányzati beavatkozások ellenére is kedvezőtlenül befolyásolta Magyarország munkaerő-piaci átrendeződését az új évezredben, az ország elmaradt az új munkaerő-piaci trendektől: alig növekedett a részmunkaidőben, illetve távmunkában foglalkoztatottak aránya, nem bontakozott ki kellőképpen a távoktatás.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő