Connect with us

technokrata

Opera 10 – 30 százalékkal gyorsabb böngészés

Kütyük

Opera 10 – 30 százalékkal gyorsabb böngészés

Nem csak gyorsabb, de szinte tökéletesre emelkedett a kompatibilitás is.

A norvég fejlesztőgárda nemrég közzétette legújabb generációjának alfaverzióját (letöltés itt). A tízedik változat egyelőre nem kapott komolyabb hírverést, tekintve, hogy még közel sincsen végleges állapotban. Mindazonáltal már most képet alkothatunk arról, miben változik, változott a korábbi kiadásokhoz viszonyítva.

Például a sebességben. A norvégok közlése szerint a Presto 2.2-es renderelő motor alkalmazásával 30 százalékkal gyorsabbá válhat a böngészés, ha a korábbi, 2.1-es motor hajtotta browserekkel hasonlítjuk össze. Ismeretes, hogy az előd sem túl régi: az Opera 9.5-ös változatában debütált, 2008 júniusában.

Emellett javult a kompatibilitás is: a webes standardok minden korábbinál magas szinten támogatottak. Jól mutatja ezt, hogy az Opera 10 alfa státusza ellenére az Acid3 tesztet 100/100-ra képes teljesíteni. És nem csak a kompatibilitás miatt fogják szeretni a fejlesztők ezt a változatot, állítja a norvég vállalat, hanem annak a számos új technikának az implementálása miatt, amivel jobb weblapokat lehet létrehozni.

Opera Dragonfly

Mi kerül még bele az új böngészőbe? Gépelés közbeni helyesírás-ellenőrzés, automatikus frissítőmotor; plusz az Opera Mail immár támogatja a HTML formázással érkező e-mailek megjelenítését, írását. Az azonban egyelőre nem ismert, hogy mikor lesz belőle végleges változat – a fejlesztők weboldalán látható grafikon 2009-et jelöli céldátumként.

A szoftver legújabb változata letölthető gyors Download szerverünkről. Ebben a szoftver integráns részévé vált a Turbo technológia, mely a lassú Internet-csatlakozásokon gyorsítja fel a webezést.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp