Connect with us

technokrata

Mit rejt a Google boszorkánykonyhája?

Kütyük

Mit rejt a Google boszorkánykonyhája?

Gmail Labs, már magyarul is.

A Google a Gmail 5. születésnapjára, azaz 2009. április 1-re 49 nyelven – köztük magyarul is – elérhetővé tette Gmail Labs nevű szolgáltatását. A Google ingyenes levelezőjében, a Gmail-ben található Labs számos érdekes, kísérleti jellegű alkalmazásnak ad teret. Ezek segíségével hasznos és egyben vicces eszközökkel lehet testre szabni az email-fiókokat. A felhasználók pár kattintással saját maguk választhatják ki, hogy mely alkalmazásokat engedélyezik a sok közül. Egy kis ízelítő:

Offline – Lehetővé teszi a levelekhez való hozzáférést, illetve a levélírást internet-kapcsolat nélkül is. A változásokat csatlakozáskor szinkronizálja és az irományokat is ekkor küldi el. Bővebben itt.

Küldés visszavonása – A ´Küldés´ gombra való kattintás után a levelek még 5 másodpercig visszavonhatók, így a meggondolatlanul elküldöttek nem jutnak el a címzetthez.

Mail Goggles – A felhasználó által meghatározott időpont(ok)ban a levél elküldésekor felugrik egy ablak, amelyben pár egyszerű matematikai feladatot kell megoldania a levél írójának a sikeres küldés érdekében – ezzel kiküszöbölhető a szalonspicces állapotban okozott, a józanodás pillanataiban oly problémássá váló fejfájások egy része…

Elfelejtett mellékletek észlelője – Figyelmeztet a csatolmány hozzáadására, ha a levélben található valamilyen utalás csatolt fájl küldésére.

Feladatok – A postafiókban létrehozható egy feladatlista, amelyet a felhasználók teljes mértékben maguk szerkeszthetnek, illetve leveleikből is adhatnak hozzá dolgokat. A lista mobiltelefonról is szerkeszthető.

A Gmail Labs a Beállítások menü (jobb felső sarokban) alatt érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek