Connect with us

technokrata

Elsötétül az Iwiw

Kütyük

Elsötétül az Iwiw

Bárki csatlakozhat!

Holnap, március 28-án a Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésére – a globális felmelegedés elleni összefogás jegyében – egy órára elsötétül a Föld. A Magyar Telekom és márkái, a T-Home, T-Mobile idén is csatlakozik a nemzetközi akcióhoz. Egy órára elsötétülnek a vállalat nagyobb fényreklámjai, a T-Pontok és az irodaházak világításai. A vállalat külön akcióként 18, a Föld Órája idején még nyitva tartó T-Pont üzletében használt akkumulátorokért és telefonokért cserébe energiatakarékos izzókat ad, emellett pedig praktikus, energiatakarékossági szóróanyagokat kapnak az oda látogatók déli 12 órától egészen zárásig. A Magyar Telekom szombatra „Önkéntes nap” címmel külön akciósorozatot is hirdet, amelynek keretében országszerte, Budapesten és több nagyvárosban, 14 helyszínen óvodákban, iskolákban és a Budakeszi Vadasparkban dolgoznak önkéntes munkatársaink a környezet szebbé, csinosabbá tételéért. Ennek keretében a többi között fákat és virágokat ültetnek, kerítést és játszótéri játékokat festenek, és segítenek az internethálózat kiépítésében is.

Az akcióhoz csatlakozott az Origo Zrt. is, így ezen a napon Origo és az Iwiw címlapjai energiatakarékos üzemmódban, fekete alapon jelennek meg. Emellett este 20.30-kor indul az Origo új napi sorozata, amely egy éven át 365 környezettudatos ötlettel szolgál majd az olvasóknak. A környezettudatos élethez ad egyszerű, a mindennapokban megvalósítható ötleteket, amelyek között szerepelnek a háztartásban, bevásárláskor, a közlekedésben, az irodában, vagy éppen egy cég működtetésében alkalmazható megoldások egyaránt.

A sorozat megközelítésmódja gyakorlatias és kiegyensúlyozott: kitér az egyes ötletekkel kapcsolatos érvekre és ellenérvekre, további olvasnivalót kínál a felhasználóknak, akik maguk dönthetik el, hogy saját körülményeik között értelmesnek tartják-e a megvalósítást. Az új rovat célja, hogy arra ösztönözze a felhasználókat: érdemben gondolják végig mindennapi rutincselekedeteik környezeti hatásait, s olyan információkat kínál, amelyek birtokában ezt valóban meg is tehetik. Ha egy cikk azt tanácsolja, hogy az álló gépkocsi motorját állítsuk le, mindenképpen hozzáteszi azt is, hogy ennek csak fél percnél hosszabb várakozás esetén van pozitív környezeti hatása, hiszen egyébként az újraindítás fogyaszt több üzemanyagot.

A sorozat minden ötletnél kitér majd arra is, hogy annak milyen anyagi vonatkozásai vannak. Címkével jelzi, hogy egy-egy megvalósítás plusz teherrel jár, semleges ilyen szempontból, vagy környezetbarátsága mellett még takarékosnak is tekinthető-e. Az egyes ötleteket értékelhetik a felhasználók, akik maguk is küldhetnek be javaslatokat, kérdéseket.

„Zöld Iroda” kezdeményezésével a vállalat arra törekszik, hogy tevékenységével minél kevésbé terhelje környezetünket. Az akció célja, hogy az Origónál minél kevesebb legyen a feleslegesen égő villanykörte, az éjszakára bekapcsolva hagyott számítógép. A papírral is takarékoskodik a cégcsoport, amit az elektronikus aláírás és az ügyviteli alkalmazások tesznek lehetővé. Hamarosan korszerű, takarékos rendszer vezérli majd az Iwiw szervereit: a terhelés szerinti le- és felkapcsolás segítségével csökkenthető az áramfogyasztás. A Freemail esetén a két évnél idősebb, elavult és kis kapacitású háttértárolók korszerű, nagy kapacitású eszközökre történő cseréjével is jelentős fogyasztáscsökkenést fog elérni az Origo Zrt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom