Connect with us

Hirdetés

technokrata

Doktor Bubó, a Mézga család, Vízipók, Pityke és Kukori az Interneten

Kütyük

Doktor Bubó, a Mézga család, Vízipók, Pityke és Kukori az Interneten

A Magyar Televízió archívuma, klasszikus rajz-, báb- és ifjúsági filmek néhány kattintással.

A köztelevízió régóta tervezte, hogy fél évszázados archívumában őrzött kincseivel, kifejezetten gyerekeknek szóló tartalmakkal bővíti az alapvetően hírszolgáltatásra és internetes tévézésre épülő online portfólióját. Az Egyszervolt.hu oldalcsoport pedig műsorokat keresett a 2004 karácsonyán indított gyermektelevízió, a Mese.tv fejlesztéséhez. A két szolgáltató az összefogás mellett döntött, így a Mese.tv oldalon klasszikus magyar alkotások, gyermek és ifjúsági művek, rajz- és bábfilmek, sorozatok és egész estés filmek folyamatosan bővülő kínálata várja az óvodásokat és a kisiskolásokat.

Doktor Bubó az Interneten is rendel

MTV Online: minden korosztálynak
„Folyamatosan fiatalítjuk az MTV Online látogatóközönségét, hiszen a hírfogyasztó fiataloknak adott élő HíradóWeb után újabb korosztályt szólítottunk meg: most a legkisebbek kapnak MTV-s tartalmat” – mondta Mucsi Csaba újmédia főszerkesztő. Hozzátette: „nem állunk meg, a következő fejlesztésünkben a családok felé fordulunk egy tematikus családi-életmód-öko portállal, amelynek szerkesztésében a köztelevízió képernyősei is részt vesznek majd.”

A köztévé harmadik csatornájaként működő MTV Online lapcsaládot lépésről lépésre fejleszti a Magyar Televízió. A Híradó.hu új Gazdaság aloldala a pénzügyi válság kitörése óta egyre fokozódó érdeklődést közérthető elemzésekkel elégíti ki, Hitel, Biztosítás és befektetés, Ingatlan és jelzálog, illetve Tőzsde rovatokba rendezve. A Hangadó tévé pedig a könnyűzenei hírek, kritikák, ajánlók, portrék mellett videoklipekkel és koncertfelvételekkel várja a fiatal felhasználókat.

Egyszervolt.hu: Mesés világ családoknak
Az Egyszervolt.hu csoport, és azon belül a Mese.tv nem csupán azzal nyújt alternatívát, hogy a nap 24 órájában elérhető, hanem a tartalmával is. A nemzetközi tömegáruként készülő animációkkal szemben a Mese.tv a gyermekkultúra ápolását szem előtt tartva válogatja és gyártja a filmeket. A meséket, dalokat, verseket feldolgozó művek a gyerekek igényeihez igazodnak, de vizuális készségeik fejlesztését is szolgálják.

A szülőkhöz is szóló oldalcsoport népszerűségét jellemzi, hogy havonta több mint 250 ezer egyedi látogató keresi fel, akik átlagosan 42 percet töltenek el az oldalon. A Mese.tv családi programot kínál: a gyerekek fele mellett végig ott ül az egyik szülő is.

Az MTV klasszikusok műsorra kerülésével egy időben technológiai értelemben is új korszak kezdődött a Mese.tv életében. A korábbinál nagyobb méretben, jobb minőségű képpel és hanggal mutatja be a filmeket, és választani is egyszerűbb a folyamatosan bővülő, jelenleg 300 filmet tartalmazó kínálatból. A rajzfilmek, bábfilmek, mesék, dalok, klipek, koncertek sorozatokba rendeződtek, egy kattintásra elindulnak, az eligazodást szabadszavas kereső is segíti. A legtöbbször megnézett és a nézők által legjobbnak ítélt filmeket külön kategóriába rendezi az oldal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés