Connect with us

technokrata

Új aukciós oldal a Tesz-Vesz és a Vatera csalódott felhasználóinak

Kütyük

Új aukciós oldal a Tesz-Vesz és a Vatera csalódott felhasználóinak

Becsületkasszával működik az új licitoldal.

Örökre szóló és teljes körű díjmentességet ígért az a mai napon bemutatkozó új online licitáló oldal, a Boltamarson.com, melynek nem titkolt szándéka, hogy a Vatera és Tesz-Vesz üzletpolitikájában csalódott ügyfeleket magához csábítsa. Nem pusztán a licitálandó termékek listázása díjmentes, de a tényleges eladások után sem kell sarcot fizetnie annak, aki a most induló boltamarson.com online licitoldalt választja.

„A teljes díjmentesség a Boltamarson.com deklarált üzleti modellje, így mind az eladandó portéka felvitele, mind a sikeres eladás díjmentes. Az eladó ugyanakkor egy általa megítélt összeget befizethet a Boltamarson.com becsületkasszájába, megköszönve a segítséget az értékesítés közvetítésében.” – mondta Fóti Marcell, az oldal fejlesztésének szakmai konzulense. A tervek szerint a Boltamarson.com-ra további kiegészítő szolgáltatások épülnek rá, melyekkel elsősorban a nagyobb raktárkészlettel rendelkező cégeket kívánják megcélozni.

Fejlesztés közösségi alapokon
A fejlesztés nyitott, annak főbb irányait a felhasználók határozhatják meg. Az oldal megálmodói így a Google által a Gmail fejlesztésekor használt módszert követik: a termék végső tulajdonságait a tapasztalatok birtokában alakítják ki. Erre utal a piactéren folyamatosan jelen lévő „béta” szócska, illetve az, hogy a fórumokban a felhasználók javaslatait, ötleteit gyűjtik a szolgáltatás finomhangolásához.

A termékek felvitelénél nem pusztán azt adhatja meg az eladó, hogy valami új, vagy használt, hanem további fontos „állagjellemzőket” is. Így például ha valaki kifejezetten bontatlan, garanciális vagy éppen roncs állapotban lévő terméket keres, könnyedén az adott kategóriára szűrheti le a kínálatot.

Diplomamunkaként indult
A Boltamarson.com fejlesztését egyébként Kátai Sándor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt informatikushallgatója végezte el, s egyben ez a rendszer szolgált diplomamunkájaként is. A diplomamunka célja egy olyan piactér létrehozása volt, mely kiküszöböli a hagyományos licitsite-ok érezhető gyengeségeit: a zsúfoltságot, a nehezen beinduló liciteket és a tömeges értékesítésből adódó problémákat, melyek ellen a Vatera és a Tesz-Vesz a forgalom korlátozásával kíván fellépni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom