Connect with us

technokrata

Hamis szoftvereket árultak a Westendben. Is.

Kütyük

Hamis szoftvereket árultak a Westendben. Is.

Megszaporodtak a navigációs szoftverekkel való visszaélések.

Megszaporodtak a lakossági bejelentések a hamis Nav N GO navigációs szoftverek kapcsán. Ezek feltárására a Nav N Go márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting vizsgálatokat indított, melyek súlyos visszaéléseket tártak fel: egyes szervizekben illegális, tört szoftverekre cserélték a fogyasztók eredeti Nav N Go iGO 8 termékeit. A vizsgált ügyek jellemzően hasonlóak egymáshoz: a vásárlók külön vásárolták a dobozos, eredeti Nav N Go iGO 8 navigációs szoftverüket és külön a PDA készülékeket. A telepítést követően azonban különböző kompatibilitási problémák merültek fel, ezért felkeresték a szervizeket. Ott a viszonylag egyszerű problémát nem tudták megoldani, ezért az eredeti Nav N Go kártyán lévő szoftverállomány egyes részeit lecserélték tört verziókra. A fogyasztók akkor szembesültek az átveréssel, amikor a Nav N Go hivatalos terméktámogatási weboldalán, a naviextras.com oldalán szerették volna regisztrálni szoftverüket a terméktámogatásért.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai egy budaörsi és egy budapesti szervizben végeztek ellenőrzéseket. A budaörsi nagy szerviztelephely egyik számítógépén egyértelműen tört Nav N Go iGO 8 szoftvereket találtak, míg egy másik számítógépen a vámosok érkezése után néhány perccel lett törölve egy navigációs szoftver – további szakértői vizsgálatokon kerül megállapításra, hogy mi indokolta a sietős törlést. A Westend üzletház egyik szaküzletében tucatnyi navigációs szoftver került elő a számítógépről, a különböző Nav N Go szoftver törések széles választékát felvonultatva. A Vám- és Pénzügyőrség mind a két szervizben lefoglalta a jogsértő termékeket.

A Nav N Go márkavédelmi a fentiek miatt újfent figyelmezteti a vásárlókat, hogy a terméktámogatási lehetőségeket, egyben szoftverük eredetiségét a naviextras.com weboldalon ellenőrizhetik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle