Connect with us

Hirdetés

technokrata

1,3 millió film, egyetlen kattintással

Kütyük

1,3 millió film, egyetlen kattintással

A világ legismertebb filmes információbázisa forradalmat indítana.

Az IMDb minden idők legnépszerűbb filmes gyűjtőhelye, amit az is bizonyít, hogy adatbázisa mára 1,3 millió címesre hízott. Igen, több mint 1.300.000 darab filmről, sorozatról, televíziós műsorról kínál információt, biztosít felületet a rajongóknak a szolgáltatás. Alapítója, Col Needham az Egyesült Államokban éppen tartó South by Southwest (SXSW) Film Festival keretei között nyilatkozott nagyravágyó tervéről.

Needham a fejébe vette, hogy az országhatárokon átnyúló népszerűségre szert tett site-ot átalakítja egyfajta digitális filmszínházzá. Elképzelése szerint a jelenlegi felépítés olyan módon egészülne ki, hogy az aktuális mozgóképes alkotás információs lapján mindössze egyetlen gombnyomással el lehetne indítani a teljes film lejátszását, streaming formában. Ezek persze távlati tervek, hiszen a jogtulajdonosokkal való egyeztetés bizonyára hosszas procedúra lesz. Tovább nehezíti a terv kivitelezését, hogy számos alkotás már nem érhető el, vagy nem is készült róla digitális változat.

Col Needham, az IMDb alapítója

Mindezek ellenére Needham bizakodó, szerinte a havi szinten 57 millió egyedi látogatót produkáló website akkora filmrajongói bázist jelent, amit a nagy stúdiók nem hagyhatnak figyelmen kívül. Igazolja ezt (leendő) riválisainak példája: hasonló szolgáltatást már számos cég kínál, többek között a Netflix, a Hulu, a TV.com, az Amazon és az Itunes, hogy csak néhányat említsünk.

Mit vár az alapító? Az idei év során szeretné lezárni a nagy stúdiókkal a tárgyalásokat, ha ezt tető alá tudja hozni, már elégedett lesz, nyilatkozta Needham a filmfesztiválon. Technikai oldalról már most is szinte teljesen készen áll a szolgáltatás a streming tartalmak biztosítására. Már tavaly szeptemberben elindult az a kísérleti projekt, aminek köszönhetően napjainkban több mint 14 ezer, teljes hosszában felkerült televíziós sorozatepizód nézhető meg az oldalról, illetve néhány ezer, szintén teljes egészében elérhető film is megtekinthető már. Ezt egészíti ki az a közel 120 ezer egyéb mozgóképes tartalom, ami például interjúkat, filmbemutatókat tesz közzé. Heti szinten ez az adatbázis ezres nagyságrendben bővül, árulta el Needham, aki szerint három év alatt el tudja érni célját.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés