Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes webböngésző-sebességmérés a Futuremarktól

Kütyük

Ingyenes webböngésző-sebességmérés a Futuremarktól

Peacekeeper – a 3DMarkot jegyző vállalat legújabb benchmarkprogramja.

A 3D-s megjelenítést vizsgáló 3DMark a számítástechnikai benchmarkpiac ikonikus résztvevője már hosszú-hosszú évek óta. Ezt az ismertséget természetesen ki is használta a fejlesztővállalat: a Futuremark már nem csak a hagyományos PC-s teljesítményeket méri, hanem a mobil szegmens eszközeit (például az okostelefonokat) is lefedi termékeivel.

Nemrég újabb taggal gazdagodott a paletta. Megjelent ugyanis a Peacekeeper névre keresztelt ingyenes benchmarkeszköz, amivel az ismertebb internetes böngészők sebességét lehet letesztelni, adott hardveres környezetben. Jukka Mäkinen, a vállalat PC-s termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágának vezetője szerint sosem volt még olyan szabadsága a felhasználóknak a browsereket illetően, mint ma. „Az emberek többsége nem is tudja, hogy a böngészők teljesítményeredményei között milyen drámai különbségek lehetnek, különösen az alsókategóriás számítógépek körében. A Peacekeeperrel egyszerűvé válik a különböző browserek összehasonlítása, így a felhasználó könnyen felmérheti, melyik nyújtja a legjobb eredményt saját PC-jén.”

Nem véletlen, hogy ebben az igen kompetitív időszakban kapott nyilvánosságot a Futuremark új fejlesztése. Napjainkban előtérbe került a böngészők teljesítménye, ahogy az Internet Explorer tohonyaságát megunt felhasználók mind nagyobb számban térnek át az olyan alternatívát jelentő szoftverekre, mint a Mozilla Firefox, a Google Chrome, az Opera vagy az Apple fejlesztette Safari. Ilyen választékból azonban már nem is olyan egyszerű meghatározni, melyik a leggyorsabb – ebben segít tehát a Peacekeeper.

A benchmarkolás során felmérésre kerülnek a közönséges Javascript funkciók, a weblapok renderelése; méghozzá olyan módon, ahogyan azt a modern website-ok használják. Ehhez pedig még csak le sem kell tölteni egy külön alkalmazást, elegendő, ha telepítjük a Futuremark fejlesztette ActiveX vezérlőt.

Gyorstesztünk eredménye az alábbi ábrán látható; nem meglepő módon az Internet Explorer nem remekelt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés