Connect with us

technokrata

Atom az autókba?

Kütyük

Atom az autókba?

Intel processzoros autók futhatnak a jövő sztrádáin, és Atom CPU kerülhet számos mobiltelefonba is.

Nemrég jelentette be az x86-os processzorok legnagyobb fejlesztője és gyártója, hogy speciális változatokat készít Atom processzoraiból. A netbookok elmaradhatatlan kelléke kiléphet a szigorúan vett számítógépek világából és beteljesítheti küldetését a beágyazott rendszerekben is. Az új, Z500-as sorozat például ipari szintű hőmérsékletmérésre is képes, vagy különböző méretű tokozásban is rendelhető, hogy könnyebben adoptálható legyen – például az autógyártók számára. De a multimédiás mobiltelefonok, a környezetbarát elektronikai termékek és más, ipari alkalmazások is magukévá tehetik a vállalat olcsó és keveset fogyasztó lapkáját.

Mindenki számára ismert tény, hogy a számítástechnika milyen elképesztő tempóval fejlődik. Egy ma megvásárolt chip két év múlva már elavultnak számít. Ennél azonban jóval tovább tart a beágyazott rendszerek életciklusa – egy autóban vagy egy robotgépben nem olyan egyszerű processzort cserélni (és mellesleg nincs is feltétlenül igény rá). Ehhez igazodva az Intel hét évre kitolt terméktámogatást kínál CPU-ihoz.

Mobiltelefonos adoptációjának felgyorsítása végett pedig a vállalat a hét elején közzétette médiatelefon referencia designját, ami lehetővé teszi a kommunikációs eszközök fejlesztőinek, gyártóinak a viszonylag gyors alkalmazást. A nyilvánosság számára azonban részletekbe menően nem nyilatkozott a vállalat az Atom Z500-asról, sem a hozzá tartozó specializált rendszervezérlő hubokról (SCH). Az viszont kiderült, hogy a második negyedévben debütál a piacon a processzor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom