Connect with us

technokrata

SMS-„írás” hanggal

Kütyük

SMS-„írás” hanggal

Skype fejlesztés a billentyűzetet nyomkodni lustáknak.

Jelenleg is tart a Skype-nál annak az együttműködésnek az előkészítése, amelyet a Spinvox céggel folytatna a VoIP szoftveréről ismert, az Ebay tulajdonában levő vállalat. A kooperáció révén új szolgáltatással gazdagodhat az azonnali üzenetküldő szoftver: lehetővé válhat rövid szöveges üzenet (SMS) „írása”, pusztán beszéd által. A Skype tervei szerint mind Mac-es, mind Windows-os kliensek alatt elérhetővé teszi majd a voice-to-SMS-t, amely kezdetben négy nyelven (angol, spanyol, francia és német) lenne képes írott szöveggé alakítani az emberi beszédet. Ha a dolog beválik, akkor a következő körben az olasz és a portugál nyelvekkel bővítenék a szolgáltatást.

Mindazonáltal nagy mennyiség esetén nem olcsó „szórakozás” a konverzió: a tervek szerint a felhasználók 25 centes összeget kell fizessenek üzenetenként, amire még rájön a Skype-ról való SMS-küldés díja. És további kikötések is vannak. Ha a szöveg nem fér bele három üzenetbe, akkor a szolgáltatás automatikusan levágja az ezen felüli szavakat. Emellett érdemes azt is figyelembe venni, hogy a Spinvox és a Skype akkor is megterheli az ügyfél számláját, ha az üzenet értelmezhetetlen vagy konvertálhatatlan lesz, például a gyenge jelminőség miatt.

Azok a szavak, amiket nem ért meg a szolgáltatás, kérdőjelként vagy szóközként kerülnek rögzítésre az üzenetben. Ugyanakkor a hangüzenetek nem konvertálódnak feltétlenül SMS-sé: a felhasználó meghatározhatja, hogy a kontaktlistájában levő mely személyek esetében történjék meg a folyamat. További pénztárcakímélő funkció, hogy maga az átalakítás sem történik meg azonnal: a hangüzenet létrehozását követő 10 perc után következik be a szöveggé formálás. Ennek oka, hogy az elküldött hangüzenetekre adott esetben egy-két percen belül jöhet szöveges válasz a megkeresett felhasználótól, akiről kiderülhet, hogy mégiscsak számítógép-közelben van. Ekkor bosszantó lehet, hogy a voice-to-SMS-ért és magáért az üzenetküldésért is fizetni kellett.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom