Connect with us

Hirdetés

technokrata

SMS-„írás” hanggal

Kütyük

SMS-„írás” hanggal

Skype fejlesztés a billentyűzetet nyomkodni lustáknak.

Jelenleg is tart a Skype-nál annak az együttműködésnek az előkészítése, amelyet a Spinvox céggel folytatna a VoIP szoftveréről ismert, az Ebay tulajdonában levő vállalat. A kooperáció révén új szolgáltatással gazdagodhat az azonnali üzenetküldő szoftver: lehetővé válhat rövid szöveges üzenet (SMS) „írása”, pusztán beszéd által. A Skype tervei szerint mind Mac-es, mind Windows-os kliensek alatt elérhetővé teszi majd a voice-to-SMS-t, amely kezdetben négy nyelven (angol, spanyol, francia és német) lenne képes írott szöveggé alakítani az emberi beszédet. Ha a dolog beválik, akkor a következő körben az olasz és a portugál nyelvekkel bővítenék a szolgáltatást.

Mindazonáltal nagy mennyiség esetén nem olcsó „szórakozás” a konverzió: a tervek szerint a felhasználók 25 centes összeget kell fizessenek üzenetenként, amire még rájön a Skype-ról való SMS-küldés díja. És további kikötések is vannak. Ha a szöveg nem fér bele három üzenetbe, akkor a szolgáltatás automatikusan levágja az ezen felüli szavakat. Emellett érdemes azt is figyelembe venni, hogy a Spinvox és a Skype akkor is megterheli az ügyfél számláját, ha az üzenet értelmezhetetlen vagy konvertálhatatlan lesz, például a gyenge jelminőség miatt.

Azok a szavak, amiket nem ért meg a szolgáltatás, kérdőjelként vagy szóközként kerülnek rögzítésre az üzenetben. Ugyanakkor a hangüzenetek nem konvertálódnak feltétlenül SMS-sé: a felhasználó meghatározhatja, hogy a kontaktlistájában levő mely személyek esetében történjék meg a folyamat. További pénztárcakímélő funkció, hogy maga az átalakítás sem történik meg azonnal: a hangüzenet létrehozását követő 10 perc után következik be a szöveggé formálás. Ennek oka, hogy az elküldött hangüzenetekre adott esetben egy-két percen belül jöhet szöveges válasz a megkeresett felhasználótól, akiről kiderülhet, hogy mégiscsak számítógép-közelben van. Ekkor bosszantó lehet, hogy a voice-to-SMS-ért és magáért az üzenetküldésért is fizetni kellett.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés