Connect with us

technokrata

IPTV vezetékek nélkül

Kütyük

IPTV vezetékek nélkül

Mit lehet tenni, ha a piaci termékek nem jelentenek megoldást, a csúcstechnika pedig drága?

Annak érdekében, hogy az IPTV előfizetőknek ne kelljen a szolgáltató hozzáférési eszköze és a TV készülékek közt – esztétikai és használati komfortbeli okok miatt – Ethernet kábeleket használni, felvetődött a digitális televíziós jelek minőségi vezeték nélküli továbbításának igénye. Az IPTV technológia különösen érzékeny a szállított adatcsomagok késésére, kimaradására vagy sérülésére, ezért a piaci, körsugárzó tömegtermékek nem jelentettek megoldást, a high-end készülékek használata pedig gazdaságtalanná tenné a működtetést. A Telsey IPTV technológiával foglalkozó divíziója ezért megvizsgálta a Ruckus speciális eszközeinek lehetőségeit.

A Ruckus készülékei nem körbeszórják, hanem sávban sugározzák a jelet, csomag- és adatvesztés nélkül, ráadásul a jel követi a felhasználó készülékét, azaz a nyaláb mindig abba az irányba vetül, amerre a felhasználó tartózkodik. Ennek köszönhetően azonos felhasználószám és terület lefedéséhez kevesebb access pointra van szükség. Ezek a tulajdonságok egyrészt gazdaságosabbá teszik az eszközök használatát, másrészt a szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé vált a nagy stabilitású vezeték nélküli hálózati hozzáférés.

A Ruckus Wireless viszonylag friss szereplő a piacon, így a régióban jelentős segítséget jelentett a Telsey már kiépült, szerződött disztribútorokból, viszonteladókból és szakemberekből kialakított hálózata – mutatott rá Wolfgang Modrack, a Ruckus közép-kelet-európai régiójának vezetője. A most létrejött megállapodással mindkét fél jelentős piaci bővülést érhet el, és új szegmensekben is meg tudnak majd jelenni termékeikkel. A már említett IPTV szolgáltatókon kívül szállodák, egészségügyi intézmények, oktatási, és, vendéglátóhelyek tartoznak a közösen dolgozó két cég célcsoportjába.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek