Connect with us

Hirdetés

technokrata

D-Link: internetezés egyszerre két frekvencián

Kütyük

D-Link: internetezés egyszerre két frekvencián

A gyártó IPv6-ot is támogató új routerével nincs többé akadozó videokép vagy hangalapú beszélgetés.

Az otthoni használatra tervezett D-Link Quadband Home router az N szabvány elméleti 300 Mbps-os sebességét teszi elérhetővé egyszerre két frekvencián. A mind zsúfoltabb 2,4 GHz-es sávot meghagyhatjuk a nagysebességű böngészésre és e-mailezésre, míg az 5 GHz-es sáv a HD video streaming vagy az IP alapú videotelefonálás számára biztosít akadozás nélküli videoképet és hangminőséget.

Intelligens QoS
Ha már multimédiás alkalmazások, akkor elengedhetetlen a kritikus alkalmazások adatforgalmának előnyben részesítése. Mindezt eddig hosszas konfigurálást követően állíthattuk be manuálisan – de ez sem így lesz a jövőben. A D-Link Intelligens QoS technológiája automatikusan észleli, majd priorizálja a videó, hang és játék adatforgalmat, és ezeknek biztosítja a megfelelő sávszélességet.

Biztonság gombnyomásra
Szintén az egyszerű, felhasználóbarát kezelést segíti a Wi-Fi Protected Setup (WPS). A WPS biztonsági funkciónak köszönhetően nem szükséges a kulcsokat megadni, egyenként beállítani. A kliens eszközökre érkező felkérés elfogadásával, egyetlen gombnyomással tehetjük ezt meg.

D-Link Quadband Home router

Erőforrások megosztása – több, mint Internet
A router Shareport funkciója támogatja külső HDD vagy multifunkciós nyomtató csatlakoztatását, melyek így a hálózat minden felhasználója számára elérhetővé válnak. A D-Link fejlesztésének köszönhetően az Interneten keresztül bárhonnan nyomtathatunk otthoni nyomtatónkra illetve a lapolvasó funkciók is biztosítottak minden hálózati felhasználó számára.

Lehet energiatakarékosabban is?
A router a D-Link Green technológiának köszönhetően három módon is képes az áramfogyasztás csökkentésére: észleli, ha az egyes portokra csatlakozó eszközök kikapcsolásra kerülnek, és készenléti módba helyezi az adott portot; észleli a kábelek hosszát, és ha ezek – rendszerint – 100 méternél rövidebbek, csökkenti az áramfelvételt; végül egyes időszakokra kikapcsolja a Wi-Fi antennákat, így jelentős energiamegtakarítást eredményez.

A D-Link Wireless N Quadband Home router IPv6 kompatibilis, így mind a most érvényben lévő, mind a néhány éven belül elterjedő Internetes protokollokat képes kezelni. Az eszköz két 5dBi antennával rendelkezik, melyek támogatják a 2,4 és 5 GHz-es sávot, nagyobb hatótávolságot, erősebb és stabilabb vezeték nélküli jelet biztosítanak. A router magyar nyelvű beállítási lehetőséggel könnyíti meg a használatot, emellett nagyvállalati feladatokra, kisebb fiókirodai, külső épületbeli feladatokra is integrálható.

A készülék 2009. március végétől lesz kapható Magyarországon. Várható végfelhasználói ára 48.000 Ft körül mozog majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés