Connect with us

technokrata

Nokia: közöd!

Kütyük

Nokia: közöd!

Önkénteskedni hívják a fiatalokat.

2009. április 25-én immár negyedik alkalommal rendezi meg a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napját. A nap programjához mától lehet csatlakozni. A Nokia által is támogatott programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, illetve hogy minél több fiatalt motiváljon közösségi önkéntes tevékenységekben való részvételre.

Galambos Rita, az Önkéntes Fiatalok Napját koordináló Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (www.i-dia.org) kuratóriumának elnöke elmondta: a program elmúlt három évében összesen 371 közösségi önkéntes projekt valósult meg, mintegy 20.000 fiatal bevonásával Békéscsabától Zalaegerszegig, Böhönyétől Jászkisérig.

Az Önkéntes Fiatalok Napját a kezdetektől fogva a Nokia (www.nokia.com) támogatja, az International Youth Foundation (www.iyfnet.org) szakmai közreműködésével. ˝Minden fiatalt arra bíztatnék, hogy jelentkezzen a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napjára. Érdemes kipróbálni az önkéntességet, hiszen a segítségnyújtás mellett minden résztvevőnek egyedülálló közösségi élményben lesz része˝ – mondta el Simai Anna, a Nokia Közép-Európáért felelős kommunikációs igazgatója.

A DIA munkatársai és önkéntesei március elejéig Magyarország összes önkormányzatához és középiskolájába eljuttatják felhívásukat. A szervezők a 06-30-630-09-42-es telefonszámon adnak felvilágosítást a rendezvényről. Az idei Önkéntes Fiatalok Napjára mától lehet jelentkezni. A www.kozod.hu honlapon kitöltött jelentkezési lappal bármilyen közösség, civil szervezet csatlakozhat az országos rendezvény programjához.

Az április 25-i program idén is a világszerte megrendezett Global Youth Service Day (www.gysd.org) eseményeihez kapcsolódik. Ezen a napon a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a világ számos országában helyi ifjúsági csoportok, közösségek végeznek valamilyen önkéntes tevékenységet, ezzel példát mutatva kortársaik és környezetük számára.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek