Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazai warez: SMS-szerverek rendőrkézen

Kütyük

Hazai warez: SMS-szerverek rendőrkézen

Ismét szervereket foglaltak le Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaság-védelmi Főosztály Gazdaságvédelmi Osztály I. szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért feljelentése alapján – ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint emeltdíjas SMS ellenében nagy mennyiségű védett mű, film, zene, játék és más szoftver volt jogosulatlanul elérhető különböző internetes oldalakon. A nyomozás során a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály munkatársai szakértői vizsgálatok segítségével beazonosították a nem jogtiszta tartalmú szervereket, melyeket a rendőrök két budapesti helyszínen tartott házkutatás alkalmával lefoglaltak. Az elsődleges adatok alapján a két szerveren mintegy 14 000 film található, a számítógépek összkapacitása pedig körülbelül 8-10 terabyte. A lefoglalt szervereket szakértő vizsgálja a kárérték pontos megállapítása és az elkövetők beazonosítása céljából.

Horváth Péter, a ProArt igazgatója szerint a probléma továbbra is az, hogy akár a tárhelyszolgáltatók is érdekeltek lehetnek abban, hogy jogvédett tartalmakat illegálisan szolgáltató szerverek működjenek, hisz a pénz nagy része általában a tárhelyszolgáltatónál marad, ezért az illegális, fizetős warezoldalak működtetése konkrét anyagi hasznot termel a szolgáltatónak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés