Connect with us

technokrata

Az első 8 megapixeles Nokia: itt az N86 8MP!

Kütyük

Az első 8 megapixeles Nokia: itt az N86 8MP!

Ilyen nagy felbontású kamerás Nokia eddig még nem volt.

Amikor a Nokia elhatározta, hogy megalkotja a legjobb mobil fényképező készüléket, a nagylátószögű Carl Zeiss optikát egy 8 megapixeles (3.280×2.464 képpont) érzékelővel egyesítette, ami így – a cég szerint – megállja a helyét akár egy digitális fényképezőgép mellett is. A Nokia N86 8MP készüléket úgy tervezték, hogy kiválóan teljesítsen ideális és rossz fényviszonyok között, valamint video- és fénykép-felvételre egyaránt optimalizálták. Nagy sebességű csatlakozása biztosítja az egyszerű és kényelmes megosztást. A Nokia N86 8MP szállítása 2009 második negyedévében kezdődik, várhatóan 375 eurós nettó kiskereskedelmi áron.

˝Az emberek olyan mobilkamerát akarnak, amivel kiváló képeket lehet készíteni a fényviszonyoktól függetlenül˝ – mondta el Juha-Pekka Sipponen, a Nokia Nseries-ért felelős igazgatója. ˝Ezért a Nokia N86 8MP rekesznyílása hasonló ahhoz, amit egy minőségi, önálló digitális fényképezőgépben találunk. Akár a bikákkal rohanunk Pamplonában, akár a Sydney fölötti napfelkelte szépségét szeretnénk megörökíteni, a Nokia N86 8MP ragyogóan tiszta, nagylátószögű képeket készít majd, melyekre azonnal geotag kerül, hogy feltölthessük őket olyan oldalakra, mint az Ovi Share vagy a Flickr˝.

Az S60 3rd Edition Feature Pack 2 szoftveres Nokia N86 8MP számos újdonsággal rendelkezik. Ilyen például, a nagylátószögű Carl Zeiss Tessar lencse a panoráma felvételekhez, rövidebb várakozási időkkel és állítható rekesznyílással a tűéles fényképekért még a kihívást jelentő túlvilágított és gyenge fényviszonyok között is. A gyors mechanikus rekesz miatt a képeken kevesebb lesz a mozgás okozta életlenség, a kettős LED-vaku pedig elég erős a kiváló fotózáshoz és videofelvételekhez.

˝Amikor a legjobb digitális fotók készítéséről van szó, a lencse és az érzékelő minősége az, ami számít, nem csupán a pixelek száma. A Nokia N86 8MP az első mobilkészülék állítható rekesznyílással, ami a Carl Zeiss Tessar lencsével közösen a kiváló minőséget szolgálja. Soha nem volt még ilyen egyszerű a különleges pillanatok rögzítése ennyire jó minőségben˝ – mondta Helmut Heier a Carl Zeisstől.

A fémvázas Nokia N86 8MP minden részletét gondosan, a fényképezés szem előtt tartásával tervezték, beleértve az akár 4.000 fotó tárolására alkalmas 8 GB belső memóriát is. Mint minden digitális fényképezőgép esetében, a memória bővíthető egy cserélhető 16 GB-os microSD kártyával. A készülék OLED kijelzőt (2,6 col, QVGA felbontás, 16 millió szín), karcmentes edzett üveggel, valamint teljes PC-szinkronizálhatóságot, a diavetítésekhez pedig TV-kimenetet kapott.

A Nokia N86 8MP a Nokia Térképek legújabb verziójával és teljes OVI integrációval érkezik, így személyes dimenziót ad a képeknek és videóknak. Az emberek személyes tartalommal együtt – például geotaggelt fotókkal – megoszthatják földrajzi helyzetüket. A Nokia N86 8MP beépített iránytűvel rendelkezik, valamint integrált, 3 hónapos, teljes hangos és gyalogos navigációval, hogy az önfeledten kattintgatók ne tévedjenek el, miközben kamerájuk lencséjén keresztül az élet részleteit rögzítik.

A 103,4×51,4×16,5 milliméter méretű és 149 gramm tömegű Nokia N86 8MP beépített állványával ideális videonézésre és játékokhoz is. Minden Nokia N86 8MP akár 25 órányi zenét képes lejátszani egyetlen feltöltéssel, amit a szintén most bemutatott Nokia Bluetooth BH-213 sztereó fejhallgatóval is élvezhet a felhasználó. Az emberek létrehozhatják saját személyes zenei gyűjteményüket a Nokia Music Store-ban kapható zeneszámok és lejátszási listák millióiból, ahol ez a szolgáltatás elérhető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek