Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első 8 megapixeles Nokia: itt az N86 8MP!

Kütyük

Az első 8 megapixeles Nokia: itt az N86 8MP!

Ilyen nagy felbontású kamerás Nokia eddig még nem volt.

Amikor a Nokia elhatározta, hogy megalkotja a legjobb mobil fényképező készüléket, a nagylátószögű Carl Zeiss optikát egy 8 megapixeles (3.280×2.464 képpont) érzékelővel egyesítette, ami így – a cég szerint – megállja a helyét akár egy digitális fényképezőgép mellett is. A Nokia N86 8MP készüléket úgy tervezték, hogy kiválóan teljesítsen ideális és rossz fényviszonyok között, valamint video- és fénykép-felvételre egyaránt optimalizálták. Nagy sebességű csatlakozása biztosítja az egyszerű és kényelmes megosztást. A Nokia N86 8MP szállítása 2009 második negyedévében kezdődik, várhatóan 375 eurós nettó kiskereskedelmi áron.

˝Az emberek olyan mobilkamerát akarnak, amivel kiváló képeket lehet készíteni a fényviszonyoktól függetlenül˝ – mondta el Juha-Pekka Sipponen, a Nokia Nseries-ért felelős igazgatója. ˝Ezért a Nokia N86 8MP rekesznyílása hasonló ahhoz, amit egy minőségi, önálló digitális fényképezőgépben találunk. Akár a bikákkal rohanunk Pamplonában, akár a Sydney fölötti napfelkelte szépségét szeretnénk megörökíteni, a Nokia N86 8MP ragyogóan tiszta, nagylátószögű képeket készít majd, melyekre azonnal geotag kerül, hogy feltölthessük őket olyan oldalakra, mint az Ovi Share vagy a Flickr˝.

Az S60 3rd Edition Feature Pack 2 szoftveres Nokia N86 8MP számos újdonsággal rendelkezik. Ilyen például, a nagylátószögű Carl Zeiss Tessar lencse a panoráma felvételekhez, rövidebb várakozási időkkel és állítható rekesznyílással a tűéles fényképekért még a kihívást jelentő túlvilágított és gyenge fényviszonyok között is. A gyors mechanikus rekesz miatt a képeken kevesebb lesz a mozgás okozta életlenség, a kettős LED-vaku pedig elég erős a kiváló fotózáshoz és videofelvételekhez.

˝Amikor a legjobb digitális fotók készítéséről van szó, a lencse és az érzékelő minősége az, ami számít, nem csupán a pixelek száma. A Nokia N86 8MP az első mobilkészülék állítható rekesznyílással, ami a Carl Zeiss Tessar lencsével közösen a kiváló minőséget szolgálja. Soha nem volt még ilyen egyszerű a különleges pillanatok rögzítése ennyire jó minőségben˝ – mondta Helmut Heier a Carl Zeisstől.

A fémvázas Nokia N86 8MP minden részletét gondosan, a fényképezés szem előtt tartásával tervezték, beleértve az akár 4.000 fotó tárolására alkalmas 8 GB belső memóriát is. Mint minden digitális fényképezőgép esetében, a memória bővíthető egy cserélhető 16 GB-os microSD kártyával. A készülék OLED kijelzőt (2,6 col, QVGA felbontás, 16 millió szín), karcmentes edzett üveggel, valamint teljes PC-szinkronizálhatóságot, a diavetítésekhez pedig TV-kimenetet kapott.

A Nokia N86 8MP a Nokia Térképek legújabb verziójával és teljes OVI integrációval érkezik, így személyes dimenziót ad a képeknek és videóknak. Az emberek személyes tartalommal együtt – például geotaggelt fotókkal – megoszthatják földrajzi helyzetüket. A Nokia N86 8MP beépített iránytűvel rendelkezik, valamint integrált, 3 hónapos, teljes hangos és gyalogos navigációval, hogy az önfeledten kattintgatók ne tévedjenek el, miközben kamerájuk lencséjén keresztül az élet részleteit rögzítik.

A 103,4×51,4×16,5 milliméter méretű és 149 gramm tömegű Nokia N86 8MP beépített állványával ideális videonézésre és játékokhoz is. Minden Nokia N86 8MP akár 25 órányi zenét képes lejátszani egyetlen feltöltéssel, amit a szintén most bemutatott Nokia Bluetooth BH-213 sztereó fejhallgatóval is élvezhet a felhasználó. Az emberek létrehozhatják saját személyes zenei gyűjteményüket a Nokia Music Store-ban kapható zeneszámok és lejátszási listák millióiból, ahol ez a szolgáltatás elérhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés