Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sok kicsi sokra megy – TomTom navigáció a felhasználók segítségével

Kütyük

Sok kicsi sokra megy – TomTom navigáció a felhasználók segítségével

Ha mindenki csak egy apró javítást küld a rendszerbe naponta, akkor végeredményként egy majdnem tökéletes térképhez juthat hozzá bármelyik felhasználó.

A 2007 júliusában elindított, felhasználók javításaiból épülő TomTom Map Share szolgáltatás tavaly decemberben elérte az ötmilliomodik javítást. A felhasználóktól érkező javításokat a cég külön-külön, országokra lebontva kielemezte és az összesített statisztikák alapján megnevezte az egyes országokban legtöbb javítást véghezvivő felhasználóit. Magyarországon Pataki András, ceglédi lakos volt az a lelkes felhasználó, aki több mint 1200 Map Share javítással nem csak idehaza, de a kelet-európai országok viszonylatában is elsőként került ki. A TomTom ezért a magyar Map Share Road Warrior Award 2008 díjjal, valamint egy TomTom GO 630 Traffic navigációs készülékkel és egy egyéves Map Update Service előfizetést tartalmazó ajándékcsomaggal jutalmazta meg. Az ajándékkészüléket és a hozzátartozó előfizetéscsomagot Nánási Gergely a TomTom újonnan kinevezett, magyarországi senior account menedzsere adta át ünnepélyes keretek között.

Pataki András és Nánási Gergely

A Map Share szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a TomTom felhasználók navigációs készülékükkel folyamatos térképjavításokat vigyenek véghez saját térképeiken. A Map Share rendszeren keresztül beérkező javításokat a TomTom moderátorai ellenőrzik, majd azt követően ingyenesen elérhetővé teszik a TomTom Map Share közösség számára, garantálva ily módon, hogy a TomTom felhasználók mindenesetben a legnaprakészebb térképeket használhassák.

A Map Share szolgáltatás használatához kapcsolódóan Pataki András a következőket mondta:
„A TomTom készülék megvásárlása után néhány hónappal, egy mentés kapcsán épp Szolnokon keresztül autóztam, amikor meglepődve tapasztaltam, hogy egy éppen átépítés alatt lévő útszakasz jelölve lett a térképemen. Megkérdeztem egy arra járót, hogy mióta zárták le az adott útszakaszt és nagyon meglepett, amikor kiderült, hogy mindössze 3 napja. Akkor jöttem rá igazán a Map Share-ben rejlő lehetőségekre, illetve arra, hogy ha egy ilyen javítás ennyire fontos lehet számomra, akkor talán éppen olyan fontos lehet mások számára is. Ezért kezdtem beküldeni saját javításaimat a rendszerbe“.

A Map Share Road Warrior Award 2008 díj kapcsán Pataki hozzátette: „Sok kicsi sokra megy, tartja a mondás. Ma megtapasztaltam, hogy ez valóban így van. A Map Share szolgáltatás használatával, ha mindenki csak egy apró javítást küld a rendszerbe naponta, akkor végeredményként egy majdnem tökéletes térképhez juthat hozzá bármelyik felhasználó. És ami még fontosabb, nem kell 3-4 hónapot várjak az újonnan kiadott térképekre, hogy naprakész térképhez jussak.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés