Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltört iGO, olcsó GPS navigáció…

Kütyük

Feltört iGO, olcsó GPS navigáció…

Hamis Nav N Go szoftverek után razziázott a VPOP.

Megtévesztő, hamis Nav N Go szoftverek jelentek meg Magyarországon – jelentette be a szoftverfejlesztő cég márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting Kft. Az elmúlt napokban a Vám- és Pénzügyőrség által szolnoki és veszprémi boltokban tartott ellenőrzések során olyan megtévesztő iGO My way szoftverek kerültek elő, melyeket a fogyasztók könnyen eredetinek gondolhatnak.

Egy telefonokkal és GPS-ekkel kereskedő veszprémi üzletben tört iGO My way szoftverrel ellátott Bluepanther készülékek kerültek elő. A lefoglalt készülékeken futó szoftver bekapcsoláskor a közismert ˝Logic Gear˝ brand felirata jelent meg, ám a szoftverek valójában műszaki intézkedéseket kijátszó, úgynevezett tört iGO My way 2006-os verziók voltak. Az előzetes vizsgálatok alapján feltehetően a crackerek nem a Logic Gear verziót törték fel, hanem az interneten elterjedt iGO My way 2006-os tört verziójának változtatták meg a brand jelzéseit. A licenc ellenőrzésekor azonban egyértelműen egy olyan DEMO BETA jelzés jelent meg, mely kereskedelmi forgalomba nem hozható, nem birtokolható, mellyel a szerzői jogok védelmét biztosító műszaki intézkedéseket kijátszották. A hamis navigációs berendezések mellett a VPOP munkatársai számos egyéb – az előzetes felmérés szerint hamis – áruterméket foglaltak le.

A VPOP szolnoki hivatalának munkatársai egy bevásárlóközpont területén lévő boltot ellenőriztek, ahol igen kedvezményezés áron kínáltak Bluepanther készülékeket Nav N Go iGO 8 szoftverekkel. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szoftverek tört verziók. A Nav N Go márkavédelmi képviselete arról tájékoztat, hogy az utóbbi időben egyes kereskedők egyre trükkösebb módszerekkel tévesztik meg a fogyasztókat. Ezért tájékoztatásul az alábbiakra hívja fel a vásárlók és a kereskedők figyelmét:

Fogyasztók számára tesztelhető DEMO verziójú Nav N Go szoftver nem létezik. Az ilyen licenccel rendelkező készülékek esetében biztos lehet benne, hogy a szoftver tört. A felírat a szoftver licence menüpontja alatt olvasható.

Korábban néhány esetben a Nav N Go partneri felhasználásra biztosított időkorlátozásos licenceket is. Ilyen esetben az ˝About me˝ oldalon meg kell jelennie a lejárat dátumának is. A megjelent dátumon túl a szoftver nem működhet, ha mégis, akkor egy tört verzió. Külföldi ellenőrzések során már felbukkant olyan verzió, melynek a licenc száma nem is volt olvasható a menüből, az ilyen szoftverek egyértelműen illegálisak.

PNA készülékek esetében a licencszám felett a készülék brandjének megfelelő feliratnak kell szerepelnie, amely megegyezik a készülék nevével is. iGO My way vagy Nav N Go iGO 8 ˝dobozos˝ szoftver önállóan csak eredeti csomagolásban forgalmazható. Az Nav N Go iGO 8 szoftverek biztonsági matricával vannak ellátva.

A ˝noname˝ PNA és PND készüléken egész biztosan nem lehet legális Nav N Go szoftver. Gyanakodjon akkor is, amikor autóba építhető ˝noname˝ készülékekhez kínálják a Nav N Go szoftvereit. A legtöbb PNA és PND készülék még nem rendelkezik Nav N Go iGO 8 szoftverrel – tájékozódjon vásárlás előtt. A naviextras.com oldalon elérhető térképfrissítések és tartalmak kizárólag eredeti Nav N Go szoftvertermékekkel együtt használhatók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés