Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videózunk az Interneten

Kütyük

Videózunk az Interneten

Youtube vagy a hazai videomegosztók?

Az érzékszervek közül a legtöbb információ (90%) a látás révén érkezik az agyba, így az emberek természetes igénye, hogy a számukra „legkényelmesebb” és egyben leghatékonyabb módon, képi formában jussanak hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz. A sávszélesség drasztikus bővülésével ezt az igényt már az internet is képes kielégíteni, így mára a videós tartalmak otthoni és vállalati terjedése lett a világháló egyik legmarkánsabb tendenciája. Ezt mutatja a Cisco Magyarország több mint 540 fő körében végzett nem reprezentatív felmérése is, amelyben hazai vállalatok képviselői vettek részt.

A megkérdezettek 73%-a hetente, 41%-a pedig naponta néz videót az interneten, és csupán 7%-uk nem él egyáltalán ezzel az eszközzel. A videós tartalmak közül talán meglepő módon nem a szórakozás, hanem az információszerzés áll az első helyen (híreket 56%-uk néz), ezt követik a filmek (35%) és a videoklipek (31%), emellett 36%-uk más tartalmakat is rendszeresen fogyaszt. A web 2.0 terjedését jelzi, hogy a felhasználók egynegyede (24%) nem csak nézi a videókat, hanem már fel is töltött ilyen tartalmat az internetre.

A videó munkahelyi elterjedését jellemzi, hogy a válaszadók 69%-a használ valamilyen videó alkalmazást a munkahelyén, 18%-uk pedig rendelkezik webkamerával és ezt a kollégákkal folytatott videohívásokra is használja. Egynegyedük rendszeresen folytat videokonferenciákat, 13%-uk pedig rendszeresen kap videoüzeneteket a cég vezetőségétől. A megkérdezettek 11%-a szeretné, ha otthonában is elérhető lenne a személyes találkozók élményét adó Telepresence megoldás.

A videós eszközök és alkalmazások jövőbeni terjedését tekintve is jelentős fejlődést vetítenek elő a válaszok. A válaszadók 38%-a tervezi, hogy gyakrabban használja a videohívásokat a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolattartásra, 24% pedig webkamerák felszerelését tervezi otthonának felügyeletére.

A videós szolgáltatásokat tekintve a válaszadók 12%-át érdekelné, ha bankja, biztosítótársasága, telekommunikációs vagy más szolgáltatója lehetőséget biztosítana az ügyfélszolgálat vagy szakértők videón keresztüli elérésére.

A felmérés résztvevői által legtöbbet látogatott videó portálok a YouTube (60%), az IndaVideo (10%) és a Videa (7%).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés