Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj biomobil a hazai T-Mobile-nál

Kütyük

Vadonatúj biomobil a hazai T-Mobile-nál

Környezetbarát Samsung telefon a magenta szolgáltatónál.

Magyarországon a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a T-Mobile-nál kapható a Samsung új, augusztus 14-én, Pekingben bemutatott környezetbarát mobiltelefonja, a Samsung E200 Eco. A két cég a fenntartható fejlődést szem előtt tartva vezeti be a piacra a legújabb ˝zöld˝ mobiltelefont.

A mindössze 9,9 milliméter vékony Samsung E200 Eco különlegessége, hogy kizárólag természetbarát anyagokból készült. A telefon teljes külső része bioműanyag, mely növény alapú anyagokat tartalmaz, amit többek között búzából vonnak ki. Ezen felül a Samsung E200 Eco festékmentes, újrahasznosított papírdobozban kerül forgalomba. A környezetbarát Eco telefon 2008. december 17-től japható a T-Mobile-nál, 2 éves előfizetéssel 3.990 forintos áron.

A Samsung régóta elkötelezett a környezetbarát gyártástechnológiák meghonosítása mellett, a bioműanyag használatát ki fogja terjeszteni a gyártás más területeire, például a benzin-felhasználás és a széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében is. Egy tonna bioműanyaggal, melyet az E200-hoz használnak, 2,16 tonnányi széndioxid kibocsátást lehet elkerülni, mely abban az esetben merülne fel, ha polikarbonátot használnának. A Samsung a Cheil Industries együttműködésével fejlesztette ki az újrafelhasználható és környezetbarát anyagokat.

Ezzel párhuzamosan a cég a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva, a PVC és a BFR potenciális károkozó hatása miatt önkéntesen felhagyott ezen összetevők használatával. A Samsung mobiltelefonok 2007 júniusa óta BFR nélkül készülnek. Jelenleg a vállalat azon dolgozik, hogy a készülékekben található veszélyes anyagokat egytől-egyig biztonságosra cserélje. A törekvés vonatkozik az alkatrészekben-, az akkumulátorokban- és a csomagolás során felhasznált, a környezetre ártalmas anyagokra is.

Külön említést érdemelnek a Samsung adapterek, melyek kiérdemelték az Energy Star minősítést, megfelelnek az Amerikai Környezetvédelmi Bizottság által szabályozott feltételeknek. A termékek az Energy Star cím egy speciális minősítését kapták, valamint az Európai Bizottság által kifejlesztett, önkéntesen alkalmazható, a külső áramforrások hatékonyságára vonatkozó EU előírásoknak is megfelelnek. A Samsung az energiatakarékosság érdekében olyan kézi készülékeket gyárt, amelyek figyelmeztetik a felhasználót, hogy húzzák ki a töltőt, amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve. Ezen felül a Samsung olyan adapterek fejlesztésén dolgozik, amelyek rendkívül energiatakarékosak

A T-Mobile szintén az energiatakarékosságot szem előtt tartva nemrég jelentette be egy új, teljes egészében megújuló energiaforrásokra épülő bázisállomás kialakítását. A T-Mobile, a technológiában élenjáró amerikai és hazai közreműködő cégek szakemberei Európában az elsők között üzembe helyezték az első magyarországi PEM cellával, azaz hidrogénnel működő bázisállomást. A legkorszerűbb technológia és további környezetbarát megoldások kombinált alkalmazásával teljes mértékben ˝zöld˝ bázisállomások telepíthetők, azaz kiválthatók a dízelgenerátorok, az akkumulátorok és a klímaberendezések, csökkentve ezzel az energiafelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást is.

Samsung E200 Eco
A telefon 108 milliméter hosszú, 45,9 milliméter széles és egész pontosan 95 grammot nyom a mérlegen. Az energiaellátásról ezúttal egy 800 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik.

A TFT technológiájú és 1,8 colos képátlójú LCD felbontása 176×220 képpont és a panel 65.536 színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. A hátfalba integrált digitális fényképezőgép segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk: LED-segédfény nincs, de tükör azért van az optika mellett.

Említést érdemel továbbá a GPRS és EDGE vezeték nélküli adatátvitel, a Bluetooth 2.0 kompatibilitás, a sztereó FM rádió, a 10 MB kapacitású belső memória, illetve a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés