Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozilla Firefox – Symbian S60 okostelefonokra is

Kütyük

Mozilla Firefox – Symbian S60 okostelefonokra is

A Firefox új vizekre evez.

Ahogy arról már beszámoltunk, Mitchell Baker, a Mozilla Foundation első embere szeptemberben jelentette be, hogy a Firefox mobil verziójának fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben folynak, mindenesetre a mobil ˝Tűzróka˝ végleges kiadása minden valószínűség szerint csak 2010-ben fog napvilágot látni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy egészen addig unatkoznunk kell majd!

Az alkalmazás első publikus, októberben megjelent M9-es (Milestone 9) verziója a Nokia N800-as sorozatú készülékeire készült, de mivel ezek az Internet Tablet masinák elég ritkák, a fejlesztők gondoskodtak arról, hogy a szoftver PC-ken is futtatható legyen (Windows, Linux, Mac). A kipróbáláshoz egy közel 9 MB-os csomagot kell letöltenünk a Mozilla FTP szerveréről.

A legfrissebb hír az üggyel kapcsolatban, hogy megkezdődött a mobil Firefox Symbian operációs rendszerű, S60 platformos okostelefonokra szánt újabb verziójának fejlesztése. Ennek a vadonatúj alkalmazásnak várhatóan valamikor 2009-ben kezdődik meg a tesztelése.

A jelenleg Fennec fejlesztési kódnevet viselő Mozilla alkalmazás egyébként ugyanarra a magra épül, mint a PC-ken futó Firefox 3, és az ígéretek szerint teljesen ugyanolyan webes élményt biztosít majd a felhasználók számára a mobiltelefonokon, mint amilyet a személyi számítógépes verzió nyújt. A PC-ről mobiltelefonra történő migráció rendkívül egyszerű lesz, így például a cookie-k, a bookmark-ok és egyéb adatok másolása néhány pillanat alatt kivitelezhető lesz.

Várakozások szerint a Fennec idővel nem csak Linux és Symbian, hanem Windows Mobile operációs rendszerű készülékeken is futtatható lesz (iPhone-on viszont előreláthatólag sajnos nem).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés