Connect with us

technokrata

Mozilla Firefox – Symbian S60 okostelefonokra is

Kütyük

Mozilla Firefox – Symbian S60 okostelefonokra is

A Firefox új vizekre evez.

Ahogy arról már beszámoltunk, Mitchell Baker, a Mozilla Foundation első embere szeptemberben jelentette be, hogy a Firefox mobil verziójának fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben folynak, mindenesetre a mobil ˝Tűzróka˝ végleges kiadása minden valószínűség szerint csak 2010-ben fog napvilágot látni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy egészen addig unatkoznunk kell majd!

Az alkalmazás első publikus, októberben megjelent M9-es (Milestone 9) verziója a Nokia N800-as sorozatú készülékeire készült, de mivel ezek az Internet Tablet masinák elég ritkák, a fejlesztők gondoskodtak arról, hogy a szoftver PC-ken is futtatható legyen (Windows, Linux, Mac). A kipróbáláshoz egy közel 9 MB-os csomagot kell letöltenünk a Mozilla FTP szerveréről.

A legfrissebb hír az üggyel kapcsolatban, hogy megkezdődött a mobil Firefox Symbian operációs rendszerű, S60 platformos okostelefonokra szánt újabb verziójának fejlesztése. Ennek a vadonatúj alkalmazásnak várhatóan valamikor 2009-ben kezdődik meg a tesztelése.

A jelenleg Fennec fejlesztési kódnevet viselő Mozilla alkalmazás egyébként ugyanarra a magra épül, mint a PC-ken futó Firefox 3, és az ígéretek szerint teljesen ugyanolyan webes élményt biztosít majd a felhasználók számára a mobiltelefonokon, mint amilyet a személyi számítógépes verzió nyújt. A PC-ről mobiltelefonra történő migráció rendkívül egyszerű lesz, így például a cookie-k, a bookmark-ok és egyéb adatok másolása néhány pillanat alatt kivitelezhető lesz.

Várakozások szerint a Fennec idővel nem csak Linux és Symbian, hanem Windows Mobile operációs rendszerű készülékeken is futtatható lesz (iPhone-on viszont előreláthatólag sajnos nem).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle