Connect with us

technokrata

Ingyen zeneletöltés jár a GPS navigáció mellé

Kütyük

Ingyen zeneletöltés jár a GPS navigáció mellé

iconX – hazai márka, a hazai zenei élet támogatásáért.

Az LCP Systems Kft. a legújabb kezdeményezésével a hazai zenei élet támogatását tűzte ki céljául. A hagyományos zenei CD-terjesztés több éve erősen csökkenő eladásokat produkál világszerte, és ez a tendencia várhatóan a jövőben is tovább folytatódik. Ezzel egyidejűleg az internetes zeneletöltés látványosan előretört, de a felhasználók többsége ez idáig, sajnos, többnyire illegális forrásból szerezte be kedvenc zenéit. Ezt a – főleg a zenészeknek kárt okozó – gyakorlatot az utóbbi években külföldön sikeresen visszaszorították a jogvédők és az olcsó és széles választékot kínáló, legális webáruházak. Ennek hatása egyértelműen mérhető az internetes zeneeladásból származó bevételek ugrásszerű növekedéséből.

Ezt a tapasztalatot figyelembe véve jött létre a Dalok.hu weboldal, egy a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülő non-profit internetes zenei portál, ahol kedvező áron lehet letöltéssel magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a hazai zenei élet szereplőiről naprakész információkhoz jutni. A Dalok.hu tevékenységének jelentősége amellett, hogy segíti a hazai zenei tehetségek térnyerését az, hogy az oldal non-profit jellege révén a letöltésekből származó bevétel 70-80 százalékát a zenészekhez juttatja vissza.

Az iconX – és forgalmazója, az LCP Systems Kft. – szívügyének érzi a magyar zenei élet támogatását, ezért megpróbálja minél szélesebb rétegekhez eljuttatni a Dalok.hu eredeti üzenetét, azaz a legális zeneletöltésre ösztönzést. A Dalok.hu kezdeményezéséhez csatlakozva az iconX a honlapján található MyClub közösségi portálon lehetővé tette, hogy mindazok a tartalmak, letöltési lehetőségek és egyéb érdekességek elérhetőek legyenek regisztrált felhasználói számára, melyek a Dalok.hu oldalon is megtalálhatók.

Az LCP Systems Kft. azon túl, hogy saját portálján belül hozzáférést biztosít a Dalok.hu tartalmához, azzal is próbál hozzájárulni a legális zeneletöltés ösztönzéséhez, hogy közel két hónapig tartó akciója keretein belül 2008. december 12. és 2009. január 31. között minden iconX vásárlónak lehetőséget biztosít arra, hogy 500 forint összegben díjmentesen tölthessen le zenét. Az iconX tulajdonosok közül a legszerencsésebbet pedig különleges élménnyel teszi gazdagabbá: lehetővé teszi, hogy általa kiválasztott kedvenc hazai zenészével, vagy együttesével személyesen találkozhasson, és a kulisszák mögé is betekinthessen.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle