Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elnök úr, szűrje a netet!

Kütyük

Elnök úr, szűrje a netet!

Beindult a filmipar lobbija.

Talán mindenki számára ismert tény, hogy az Egyesült Államok következő elnöke az afrikai származású Barack Obama lesz. Egyelőre azonban még az ifjabb George Bush ül az ovális irodában; a hatalomátadásra januárban kerül sor. Ettől függetlenül már számos lobbista megkereste az USA következő elnökét, hogy megpróbálja saját érdekeinek megfelelően befolyásolni a következő kormányzati időszak döntéseit. Az egyik ilyen csoport az évente sok tízmilliárd dolláros bevétel felett bábáskodó filmipar.

Konkrétan az MPAA, vagyis az Amerikai Mozgókép Szövetség „kopogtatott be” Obama ajtaján, és az internetes adatforgalom szűrésének megvitatását javasolta. Ha ugyanis sikerülne olyan szövetségi törvényt életbe léptetni, amely államilag kényszerítené erre az érdekelteket, akkor sokkal eredményesebben léphetnének fel a filmek, televíziós adások, klipek stb. kalózváltozatainak terjedése, illegális letöltése és megosztása ellen. A következő elnöknek címzett üzenetben (amely itt PDF formában meg is tekinthető) az MPAA szó szerint felhívja Obama figyelmét „az online kalózkodás elleni harcra, beleértve a jogsértő tartalom automatizált észlelését és eltávolítását.”

A „leggyengébb láncszem” nem is a leendő elnök, hanem Joe Biden, Obama alelnöke. Biden ugyanis már évek óta képviseli az amerikai szenátusban Delaware-t – azt az államot, amely Észak-Amerikában közismert határozott, a fogyasztókkal szemben inkább cégeket támogató politikájáról. Ha eláruljuk, hogy anno Biden kifejezetten támogatta a Bush-kormányzat internetes megfigyelési eljárását, könnyen látható, hogy a következő alelnök – szemben főnökével – igen csak konzervatív elveket vall.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés