Connect with us

technokrata

Google Chrome 1.0

Kütyük

Google Chrome 1.0

Másfélszer gyorsabb, mint az első – amúgy szintén durva tempót diktáló – kiadás. Tonnányi hiba tűnt el az első, végleges változat megjelenésével.

Több mint tízmillió felhasználó tapasztalhatta meg, hogyan képzeli el az internetes keresést és böngészést a Google, a keresőóriás által fejlesztett Chrome böngészőnek köszönhetően (letöltés itt). A program kiadása óta eltelt több mint száznapos intenzív, a stabilitást és a teljesítmény javítását célzó fejlesztésekkel eltöltött időszakot követően tegnaptól lekerült a Beta címke a Chrome-ról.

A Google Chrome úgy lett megtervezve, hogy segítségével felhasználói kényelmesebben böngészhessenek az interneten. Míg az internet kezdeti korszakában a weblapok leginkább szövegeket tartalmaztak, napjainkra videókkal, játékokkal, az együttműködést, a közös munkát támogató eszközökkel és még sok egyébbel is találkozhatunk rajtuk. A Google úgy fejlesztette böngészőjét, hogy gyorsan és mindenféle fagyás nélkül tudja megjeleníteni ezeket a honlapokat.

A böngésző szeptemberi indulása óta a cég több területen is továbbfejlesztette azt:
Stabilitás: A Google Chrome fejlesztőmérnökei a stabilitás növelésére koncentráltak, elsősorban a videók és zenék lejátszását érintően
Sebesség: A V8 Javascript motor továbbfejlesztése megnövelte a böngésző sebességét
Új tulajdonságok: A könyvjelzők logikusabb kezelése volt a felhasználók elsődleges kérése. Emellett a Chrome-ot érintő összes adatvédelmi beállítás mostantól egy helyen, részletes leírás kíséretében található meg, így a felhasználók mostantól teljesebb ellenőrzést gyakorolhatnak ezek felett.

„Habár a béta-státuszból kikerült a Chrome, stabilitása és teljesítménye is megfelel az elvárásainknak, a fejlesztéssel még közel sem vagyunk készen. További szolgáltatásokat tervezünk integrálni a programba, és a Mac-, illetve Linux-kompatibilis verziók megjelenése is egyre aktuálisabb” – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője.

Az 1.0-s változat letölthető gyors Download szerverünkről is.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle