Connect with us

technokrata

Meztelen képek tinédzserekről

Kütyük

Meztelen képek tinédzserekről

Milliószám.

Ötből egy amerikai tinédzser már küldött magáról hiányos öltözetű vagy meztelen fényképet valakinek e-mailen vagy mobiltelefonon keresztül, állítja a tinédzserkori és nem kívánt terhességek megakadályozására létrehozott NCTUP kampányszervezet által készíttetett kutatás. A 13 és 19 éves kor közötti észak-amerikai fiatalok szexuális élete és a modern technika összefonódása annak ellenére egyre szorosabbá válik, hogy többségük szerint ennek nagyon komoly negatív következményei lehetnek.

Az 1280 tinédzser megkérdezése során több mint felük nyilatkozott úgy, hogy már kaptak szexuális tartalmú üzenetet valaki mástól, ötödük pedig ezt meg is mutatta barátainak, ismerőseinek. 80 százalékuk azon az állásponton volt, hogy aggályai vannak az ilyen üzenetek, meztelen képek elküldésével kapcsolatban, 70 százalékuk pedig úgy vélte, hogy ez később csalódást okozhat családjának. Ezek ugyan magas arányoknak tűnnek, ugyanakkor egyben azt is jelentik, hogy a tinédzserek 20-30 százaléka nem különösebben problémázik emiatt.A South Park alkotóinak véleménye a jelenségről

A tinédzserek közötti szabados szexuális élet azonban több problémát is felvet az NCTUP szerint. Egyrészt a gyerekek kevésbé figyelnek oda a védekezésre, ami a nem kívánt terhességek számának a többi, USA-hoz mérhető fejlettségű országhoz viszonyított magas arányában mutatkozik meg, illetve a nemi betegségek terjedése is felgyorsul ebben az életkorban. Másrészt a korán elkezdett szexualitás hamar kiégéshez vezethet, vagy az értelmileg még éretlen fiatalban olyan lelki sérüléseket okozhat, ami egész későbbi életére rányomja bélyegét.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek