Connect with us

technokrata

Kártyafüggetlen Google mobil – ötletes!

Kütyük

Kártyafüggetlen Google mobil – ötletes!

A Google mindent meg kíván tenni új platformjának népszerűsítése érdekében.

A most bejelentett Android Dev Phone 1 nem más, mint egy kártyafüggetlen és mindenféle hardveres lezárásoktól mentes T-Mobile G1. Mint az már a készülék nevéből is kikövetkeztethető, az Android Dev Phone 1 nem az átlagfelhasználóknak, hanem a fejlesztőknek készült, akik a készülék segítségével minden korábbinál könnyebben fejleszthetnek és tesztelhetnek új Android alkalmazásokat. A 399 dolláros (82 ezer forint) telefonhoz egy 25 dolláros (5 ezer forint) Android Market regisztrációt követően lehet hozzájutni tizennyolc országban, így többek közt hazánkban is.

Ahogy arról már beszámoltunk, Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Mobile vezetője egy sajtórendezvényen nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a hazai T-Mobile 2009 első negyedévében fel fogja venni kínálatába a világ első Google szoftveres, Androidos készülékét, a T-Mobile G1-et. Emlékezetes, hogy ezt az új masinát szeptember végén jelentették be, egy hónappal később pedig a kereskedelmi forgalomban is felbukkant, első körben az Egyesült Államokban.

T-Mobile G1
A HTC Dream alapokon nyugvó, UMTS- és HSDPA-képes T-Mobile G1 első pillantásra leginkább az Apple iPhone-ra hasonlít, azonban van néhány jelentős különbség: a G1-en a kijelző alatt nem csak egyetlen kezelőszerv található, illetve a G1 szétcsúsztatható kialakítású, és egy teljes értékű QWERTY billentyűzetet is magában rejt. A 159 gramm tömegű (iPhone 3G: 133 gramm), tehát nem éppen pehelysúlyú újdonság alaphelyzetben 116,8 milliméter hosszú, 54,9 milliméter széles, illetve 16 milliméter vastag.

A 480×320 pixeles felbontású TFT érintőkijelző 65 ezer színárnyalatú (a Home Screen teljesen személyre szabható), az autofókuszos digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3 megapixeles felbontású fényképek készíthetők. Említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő (iránytűvel), a Wi-Fi és Bluetooth támogatás, a 8 GB-ig bővíthető memória, az 5 órás beszélgetési idő, illetve a mintegy 130 órás készenlét.

A Google Maps (Street View), Google Talk, Gmail (push, full HTML) és YouTube alkalmazásokat felvonultató készülékhez alaphelyzetben egy 1 GB-os memóriakártya jár. A mozgásszenzoros telefonhoz az Android Marketről lehet letölteni különböző alkalmazásokat, zenéket pedig az Amazon MP3 Store-ból vásárolhatnak a felhasználók, 0,89 dolláros darabáron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák