Connect with us

technokrata

Nyitottak vagyunk az iwiwes fejlesztésekre

Kütyük

Nyitottak vagyunk az iwiwes fejlesztésekre

Iwiw fejlesztés alulról – nagy az érdeklődés.

Tegnap tette közzé az Origo, hogy megnyitja az Iwiwet külső fejlesztők előtt. Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közösségi portál felületébe. Az azóta eltelt alig 24 óra alatt megmozdult a hazai fejlesztő szcéna. A megnyitása utáni első 24 órában 463-an regisztráltak a fejlesztői portálon, és több mint 70 alkalmazás tesztelését kezdték meg az erre kialakított Homokozóban.

Noha az alkalmazások zöme egyelőre az Iwiw API nyújtotta technológiai lehetőségek alapszintű kipróbálása céljából született, van köztük számos olyan is, amely már valódi, új közösségi funkciók fejlesztésének irányába mutat. A Fejlesztői Wikit, amely tudásbázist és példakódokat is nyújt a fejlesztői közösségnek, több mint 3000 érdeklődő kereste fel az első napon.

A fejlesztők a fejlesztői portálon tudnak regisztrálni, illetve jutnak információhoz, segítséghez (Wiki, blog). Az ehhez csatlakozó Homokozóban – amely az Iwiw virtuálisan leképezett működési környezete – tesztelhetőek a kifejlesztett alkalmazások is. A közösségi hálózat felhasználói várhatóan 2009 elején találkozhatnak az alkalmazásokkal, önkéntes alapon.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle