Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefonos repülőjegy már Ferihegyen is!

Kütyük

Mobiltelefonos repülőjegy már Ferihegyen is!

Elektronikus beszállókártya a Lufthansa járataira – Közép-Európában másodikként Budapesten lehet igénybe venni az e-beszállókártyás megoldást.

A Lufthansa tovább bővíti kényelmi szolgáltatásait a Ferihegyi Repülőtéren. A német légitársaság járataira az eddigi online, illetve az utas által önállóan végzett check-in után új e-szolgáltatást vezet be: a mobiltelefonjukra érkező beszállókártyával, papír felhasználás nélkül léphetnek az utasok a repülőgépek fedélzetére. Az új szolgáltatás 2008. december elejétől elérhető Budapesten, a Ferihegyi Repülőtér 2-es terminálján. A mobiltelefonos beszállókártyát nyáron mutatta be a német légitársaság, s azóta már Amszterdamban, Londonban, Bécsben és Varsóban is sikerrel bevezették.

A magyarországi bevezetésre a sikeres németországi tesztek után került sor. 2008 nyarától már valamennyi belföldi német járaton igénybe lehetett venni e kényelmes és környezetbarát megoldást. Németországban naponta 400 európai célállomásra induló mintegy 1.000 járaton hetente immár több mint 10.000 utas használja az innovatív megoldást, a következő hónapokban pedig újabb európai repülőtereken mutatkozik be a mobiltelefonos beszállókártya.

˝A Budapest a régióban az első célállomások között van, ahol bevezetjük ezt a szolgáltatást˝ – mondja Tamur Goudarzi-Pour, a Lufthansa közép-európai regionális igazgatója. ˝A mobil beszállókártya további egyszerűsíti az utasok dolgát, akik így még könnyebben vehetik igénybe a járatokat, időt és papírt takarítanak meg˝ – teszi hozzá.

A német légitársaság Budapestről induló járataira az utasok az online, illetve mobil internetes check-in után már jelenleg is saját maguk nyomtathatják ki a beszállókártyát, így maguk választhatnak a szabadon elérhető helyek közül, hová is szeretnének ülni. A mobiltelefonos beszállókártya esetében még egyszerűbb lesz a helyzet: ha az utas ezt a kényelemes és környezetbarát megoldást választja, e-mailben, vagy SMS-ben kap egy elektronikus beszállókártyát az internet-képes mobiltelefonjára. Ez az e-beszállókártya a fontosabb adatokat, így az utas nevét, a járat számát és az indulás időpontját egy kétdimenziós vonalkódon tartalmazza, így a csak kézipoggyásszal rendelkező utasoknak a beszálláshoz mindössze a biztonsági ellenőrzést kell elvégezniük. A beszállási kapunál egy szkenner olvassa le a mobiltelefonról a jegy adatait és az utas teljes mértékben papírfelhasználás nélkül repülhet a Lufthansa járaton.

A szolgáltatás igénybevételéhez a mobiltelefonos foglaláskor a mobile.lufthansa.com oldalon a ˝Mobile Boarding Pass˝ menüpontot kell kiválasztani. A jegyfoglalás során az e-mail cím megadása és ellenőrzése után az utasok azonnal megkapják elektronikus beszállókártyájukat.

Ezzel a lépéssel a repülés akár teljes mértékben papírfelhasználás nélkül történhet: az utas online lefoglalhatja a jegyét, feladhatja a poggyászát és a mobiltelefonra kapott elektronikus beszállókártyával léphet a fedélzetre, így a reptéren csak a biztonsági ellenőrzésen kell átesnie. Ha az utas telefonja esetleg lemerült, akkor természetesen lehetősége van a check-in pultnál hagyományos beszállókártya kiállítására, ehhez csupán azonosítania kell magát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés