Connect with us

technokrata

Globális cenzúra a Youtube-on

Kütyük

Globális cenzúra a Youtube-on

Tiltott még a csók is.

Nem volt eddig sem ismeretlen a videomegosztó szolgáltatás felhasználói számára a korlátozás (és itt most nem a távol-keleti diktatúrák törekvéseire gondolunk): az üzemeltető eddig is cenzúrázta a pornósite-ok, szexuális szolgáltatást nyújtó webhelyek által feltöltött videoreklámokat, és más, hasonló tartalmakat. A minap azonban szigorúbb restrikciók léptek életbe. Úgy döntött ugyanis az üzemeltető, hogy a „felnőtt” tartalmakhoz csak a 18 évesnél idősebbek férhetnek hozzá.

Ez így önmagában nem is lenne feltétlenül baj, de az ördög a részletek között bújik meg. A felnőtt tartalom meghatározása ugyanis egyes vélemények szerint túl szigorúra sikeredett. A szabályozás szerint például cenzúrázásra kerülnek (vagyis életkorhoz kötötten tekinthetők meg) azok a videók, ahol „olyan emberek láthatók, akik minimális vagy „sokat láttató” ruházatban szerepelnek, és ezzel szexuális reakciókat ébreszthetnek a nézőben”.

Nézzük, mire terjed még ki a korlátozás! Akkor kell igazolnunk, hogy elmúltunk 18 évesek, ha a megtekinteni tervezett klip a következő feltételek valamelyikének megfelel: „Amennyiben egy videó mellekre, fenekekre vagy nemi szervekre (ruhában vagy anélkül) fókuszál [..] a videóban szereplők szexuális tevékenységre utaló cselekményt végeznek (csókolóznak, provokatív módon táncolnak, simogatják egymást) [..] ha a videón látható(k) minimális mértékben visel(nek) ruhát.”

Szerintünk a Youtube-nál átestek a ló túlsó oldalára…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle