Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacon a világ legkeményebb mobiltelefonja

Kütyük

Piacon a világ legkeményebb mobiltelefonja

Ez a mobil szinte már hihetetlen dolgokat is képes károsodás nélkül átvészelni.

Az idén tavasz elején a szerkesztőségünkben is látogatást tett Sonim XP1-es strapamobilnak nemrégiben elkészült az utódmodellje, mely a keresztségben a Sonim XP3 nevet kapta, és amely készülék most már a kereskedelmi forgalomban is elérhető. A telefon elsők közt az Egyesült Királyságban vásárolható meg, ahol is a Vodafone új előfizetés vásárlása esetén adott esetben ingyen adja az egyébként 245 fontos (75 ezer forint) végfelhasználói árú újdonságot.

A készülék a gyártó szerint károsodás nélkül elviseli, ha 2 méter magasról betonra ejtjük, ám független vizsgálatok szerint akár még 8-10 méteres zuhanást is átvészel a telefon, sőt azt is, ha egy autóval áthajtunk rajta, vagy például rálövünk egy kiskaliberű pisztollyal. Említést érdemel továbbá a -40 és +60 Celsius fok közötti működési hőmérséklet, a porállóság, illetve a vízállóság (30 percig és 1 méteres mélységig).

A 140 gramm tömegű, candybar, vagyis hagyományos kialakítású telefon 118,8 milliméter hosszú, 56,3 milliméter széles és 24,6 milliméter vastag. A nagykapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 330 perces beszélgetési időt, illetve maximum 220 órás készenlétet tesz lehetővé. A háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett újdonság kapcsán említést érdemel még a GPRS/EDGE adatátvitel, a WAP böngésző, a Bluetooth 1.2 támogatás, az integrált GPS-vevő, a 128×160 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú kijelző, illetve a zseblámpa funkció. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a korábbi Sonim XP1-hez képest jelentős fejlesztéseket felvonultató Sonim XP3-ra 3 év teljes körű garanciát vállal a cég.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés