Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 pályázó az új mobil frekvenciákra

Kütyük

5 pályázó az új mobil frekvenciákra

Öt cég adott be pályázatot a 450 Mhz-es frekvencia hasznosítására, valamint arra a két 26 GHz-es frekvenciacsomagra, melyekre ma délig lehetett pályázni.

A 450 Mhz-es frekvenciára két cég, a 26 GHz-es csomagok közül a ˝D˝ jelűre egy, az ˝E˝ jelűre pedig két cég adott be pályázati anyagot. Az NHH a pályázók köréről további tájékoztatást a nyilvántartásba vétel, azaz a formai követelményeknek való megfelelés ellenőrzése után, várhatóan néhány napon belül ad.

A pályázati kiírás szerint a 450 MHz-es pályázaton nem vehetnek részt a jelenlegi mobilszolgáltatók és a velük egy cégcsoportba tartozó vállalkozások; közvetett, vagy közvetlen magyar állami tulajdonban lévő vállalatok, illetve olyan szolgáltatók, akik 3,5 GHz-es frekvenciahasznosítási jogosultsággal rendelkeznek. A ˝D˝ csomagra bárki pályázhatott, az ˝E˝-re pedig a jelenleg piacon lévő három mobilszolgáltató kivételével bárki.

Az NHH október 22-én összesen hét frekvenciacsomagra írt ki pályázatot a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet-lefedettség növelése érdekében. A meghirdetett csomagok közül négynek, a GSM/UMTS mobilszolgáltató piacralépését lehetővé tevő ˝A˝ frekvenciacsomagnak, valamint az attól az értékelés során elválaszthatatlan 26 GHz-es ˝C˝, ˝F˝ és a ˝G˝ csomagok pályázati anyagának beadására december 12-én kerül majd sor.

A GSM/UMTS blokk nyertese hasonló frekvenciakészleten nyújthat majd szolgáltatást, mint a jelenleg is a piacon lévő három mobilszolgáltató, míg a 450 MHz-es pályázat eredményeképpen egy olyan új szolgáltató jelenhet meg, mely elsősorban a ritkán lakott területek és települések vezeték nélküli szélessávú internet-ellátását javíthatja. A 26 GHz-es frekvenciatartomány a mobilszolgáltatók illetve más piaci szereplők, vagy akár nagyvállalatok belső infrastruktúrájának fejlesztésében tölthet be fontos szerepet és hozzájárulhat a hazai vezeték nélküli szélessávú internet-lefedettség jelentős növeléséhez.

Tovább


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés