Connect with us

technokrata

T-Mobile: 100 megabites mobil net Magyarországon is

Kütyük

T-Mobile: 100 megabites mobil net Magyarországon is

A magenta szolgáltató legfrissebb mobil netes tervei: sebességnövelés a lehető leghatékonyabb módon.

Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Mobile vezetője egy tegnapi T-Home sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a közeljövőben hazánkat is meg fogja hódítani magának egy még a HSDPA-nál is jelentősen gyorsabb mobil technológia, egész konkrétan az LTE.

A vállalat nem kíván felesleges HSPA+ (Evolution) fejlesztésekbe bonyolódni a 3G mobil net további gyorsításának érdekében, hanem e helyett kapásból az újgenerációs LTE (Long Term Evolution) technológiára próbál koncentrálni.

A T-Mobile egyébként továbbra is folyamatosan azon lesz, hogy maximálisan kiaknázza a jelenlegi HSPA technológiákban rejlő lehetőségeket, azonban egy bizonyos szinten túl már nem éri meg újabb jelentős összegeket ölni a HSPA hardveres fejlesztéseibe.

Mindez konkrétan azt jelenti, hogy a T-Mobile a jövőben már csak szoftveres fronton kívánja fejleszteni jelenlegi HSPA hálózatait, melyek maximális letöltési sebessége ily módon 14,4 Mbit/s marad. A HSPA+ révén a jelenlegi hálózatok akár 28,8 Mbit/s-ra is felgyorsíthatók, ehhez azonban már hardveres változtatásokat (MIMO (Multiple Input Multiple Output) antennák) is végre kell hajtani, ezeket a lépéseket pedig a T-Mobile már nem hajlandó megtenni, és inkább az LTE-re fókuszál.

Mint ismeretes, nemzetközi szinten a Vodafone nem veti el a HSPA+ fejlesztéseket, mely technológia tesztelése már javában folyik. Az első LTE hálózatokat egyébként várhatóan 2010-ben üzemelik majd be.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle