Connect with us

technokrata

Hivatalos: világelső Google telefon a hazai T-Mobile-nál

Kütyük

Hivatalos: világelső Google telefon a hazai T-Mobile-nál

A T-Home mai Sat TV sajtótájékoztatóján T-Mobile vonatkozású bejelentések is elhangzottak.

Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Mobile vezetője a rendezvényen elmondta, hogy a hazai T-Mobile 2009 első negyedévében fel fogja venni kínálatába a világ első Google szoftveres, Androidos készülékét, a T-Mobile G1-et. Emlékezetes, hogy ezt az új masinát szeptember végén jelentették be, egy hónappal később pedig a kereskedelmi forgalomban is felbukkant, első körben az Egyesült Államokban.

T-Mobile G1
A HTC Dream alapokon nyugvó, UMTS- és HSDPA-képes T-Mobile G1 első pillantásra leginkább az Apple iPhone-ra hasonlít, azonban van néhány jelentős különbség: a G1-en a kijelző alatt nem csak egyetlen kezelőszerv található, illetve a G1 szétcsúsztatható kialakítású, és egy teljes értékű QWERTY billentyűzetet is magában rejt. A 159 gramm tömegű (iPhone 3G: 133 gramm), tehát nem éppen pehelysúlyú újdonság alaphelyzetben 116,8 milliméter hosszú, 54,9 milliméter széles, illetve 16 milliméter vastag.

A 480×320 pixeles felbontású TFT érintőkijelző 65 ezer színárnyalatú (a Home Screen teljesen személyre szabható), az autofókuszos digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3 megapixeles felbontású fényképek készíthetők. Említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő (iránytűvel), a Wi-Fi és Bluetooth támogatás, a 8 GB-ig bővíthető memória, az 5 órás beszélgetési idő, illetve a mintegy 130 órás készenlét.

A Google Maps (Street View), Google Talk, Gmail (push, full HTML) és YouTube alkalmazásokat felvonultató készülékhez alaphelyzetben egy 1 GB-os memóriakártya jár. A mozgásszenzoros telefonhoz az Android Marketről lehet letölteni különböző alkalmazásokat, zenéket pedig az Amazon MP3 Store-ból vásárolhatnak a felhasználók, 0,89 dolláros darabáron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom