Connect with us

technokrata

Fotóbemutató: Asus Bambusz notebookok Magyarországon

Kütyük

Fotóbemutató: Asus Bambusz notebookok Magyarországon

Akik unják már a műanyag, vagy éppen fémes bevonatú notebookokat, azoknak most itt az Asus legfrissebb terméke, mely nem más, mint egy bambuszborítást kapott hordozható számítógép.

Az Asus hazai képviselete egy abszolút stílusos helyszínt, a Budapesti Állat- és Növénykert Pálmaházát választotta a bambusz notebookok hivatalos hazai bemutatójának színhelyéül. Mint azt a rendezvényen megtudtuk, az Asus december elején kezdi meg ezen új termékének magyarországi kereskedelmi forgalmazását. A ˝fa˝ notebook sajnos nem lesz túl olcsó, hiszen ajánlott végfelhasználói ára 499 ezer forint. Ez nem kis összeg, de lássuk is gyorsan, hogy pontosan mit kapunk ezért cserébe a tajvani gyártótól!

Az Asus Bambusz sorozatú notebookja egy olyan, bambusznád bevonatú készülék, mely tényleg zöldnek számít az életciklusának minden szakaszában: a tervezésétől, gyártásától kezdve a használatán keresztül egészen az esetleges újrahasznosításáig és hulladékként történő ártalmatlanításáig. A vállalat – mielőtt még az elhasználódott elektromos és elektronikus berendezéseket szabályozó RoHS és WEEE direktívák érvénybe léptek – kezdeményezte a Green Asus mozgalmat, valamint átfogó zöld termékkoncepciót és -menedzselési eszközöket alkalmazott.

Az Asus Bambusz notebookja jelentős mérföldkőnek számít az Asus számára és általában a számítástechnikai ágazatra nézve, mivel a zöld technológiák korszakának közeledését jelzi, melyek már nemcsak a tervezés területére korlátozódnak, hanem a tömegtermelésben is bevethetőek. Ez a notebook végső soron tárgyi bizonyíték arra, hogy a modern számítógépezés követelményei összeegyeztethetőek a Föld megóvásának az igényével.

A szerves anyag tapintása, illata és a bambusz minimalizmusa teljesen egyedivé teszi az Asus Bambusz notebookját, mely a korábbiaknál jelentősen kevesebb szintetikus anyagot és fémet tartalmaz. A felhasználók minden érintéssel érezhetik a különbséget: a notebookot olyan érzés végigsimítani, mint amikor ujjunkat végighúzzuk egy fabútoron.

A természethez közel érezhetjük magunkat akkor is, amikor az érintőpadot használjuk. A nem fa, hanem kivételesen még műanyag érintőpadon található eredeti bambuszszálas minták az élő bambusz érintésének az érzetét keltik. Bármely bambusz termékhez hasonlóan minden Asus Bambusz notebook egyedi a saját, természetes mintázatának köszönhetően, amit tovább emel számos olyan kezelés, ami eltérő színeket, vagy sajátos lézermetszett mintákat eredményez a bambusznáddal borított fedélen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle