Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fotóbemutató: Asus Bambusz notebookok Magyarországon

Kütyük

Fotóbemutató: Asus Bambusz notebookok Magyarországon

Akik unják már a műanyag, vagy éppen fémes bevonatú notebookokat, azoknak most itt az Asus legfrissebb terméke, mely nem más, mint egy bambuszborítást kapott hordozható számítógép.

Az Asus hazai képviselete egy abszolút stílusos helyszínt, a Budapesti Állat- és Növénykert Pálmaházát választotta a bambusz notebookok hivatalos hazai bemutatójának színhelyéül. Mint azt a rendezvényen megtudtuk, az Asus december elején kezdi meg ezen új termékének magyarországi kereskedelmi forgalmazását. A ˝fa˝ notebook sajnos nem lesz túl olcsó, hiszen ajánlott végfelhasználói ára 499 ezer forint. Ez nem kis összeg, de lássuk is gyorsan, hogy pontosan mit kapunk ezért cserébe a tajvani gyártótól!

Az Asus Bambusz sorozatú notebookja egy olyan, bambusznád bevonatú készülék, mely tényleg zöldnek számít az életciklusának minden szakaszában: a tervezésétől, gyártásától kezdve a használatán keresztül egészen az esetleges újrahasznosításáig és hulladékként történő ártalmatlanításáig. A vállalat – mielőtt még az elhasználódott elektromos és elektronikus berendezéseket szabályozó RoHS és WEEE direktívák érvénybe léptek – kezdeményezte a Green Asus mozgalmat, valamint átfogó zöld termékkoncepciót és -menedzselési eszközöket alkalmazott.

Az Asus Bambusz notebookja jelentős mérföldkőnek számít az Asus számára és általában a számítástechnikai ágazatra nézve, mivel a zöld technológiák korszakának közeledését jelzi, melyek már nemcsak a tervezés területére korlátozódnak, hanem a tömegtermelésben is bevethetőek. Ez a notebook végső soron tárgyi bizonyíték arra, hogy a modern számítógépezés követelményei összeegyeztethetőek a Föld megóvásának az igényével.

A szerves anyag tapintása, illata és a bambusz minimalizmusa teljesen egyedivé teszi az Asus Bambusz notebookját, mely a korábbiaknál jelentősen kevesebb szintetikus anyagot és fémet tartalmaz. A felhasználók minden érintéssel érezhetik a különbséget: a notebookot olyan érzés végigsimítani, mint amikor ujjunkat végighúzzuk egy fabútoron.

A természethez közel érezhetjük magunkat akkor is, amikor az érintőpadot használjuk. A nem fa, hanem kivételesen még műanyag érintőpadon található eredeti bambuszszálas minták az élő bambusz érintésének az érzetét keltik. Bármely bambusz termékhez hasonlóan minden Asus Bambusz notebook egyedi a saját, természetes mintázatának köszönhetően, amit tovább emel számos olyan kezelés, ami eltérő színeket, vagy sajátos lézermetszett mintákat eredményez a bambusznáddal borított fedélen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés