Connect with us

technokrata

Két ujjal kezelhető az első Google mobil érintőkijelzője

Kütyük

Két ujjal kezelhető az első Google mobil érintőkijelzője

A T-Mobile G1 rejtett módon olyat is tud, amit hivatalosan nem kellene tudnia.

A világ első Google szoftveres, Android platformos mobiltelefonja, a HTC által kifejlesztett T-Mobile G1 a hivatalos specifikációk szerint egy hagyományos, vagyis egyszerre csak egy ujjal kezelhető érintőkijelzővel rendelkezik. Régóta lehetett olyan pletykákat hallani, mely szerint a készülék a hivatalos állásponttal ellentétben, rejtett módon Multi Touch kompatibilis, egy amerikai programozó most pedig alá is támasztotta ezen vélekedéseket.

Ryan Gardner egy kis nyomozást követően rájött arra, hogy a T-Mobile G1 szerelt, Synaptics-féle érintőkijelző minden további nélkül képes egyszerre akár két ujjat is érzékelni. A bibi csupán az, hogy a készülék szoftverében ez a funkció le van tiltva, és a gyártó várhatóan nem is fogja feloldani ezt a tiltást, hanem várhatóan inkább elkészíti majd a telefon új és feltehetően némileg drágább kiadását, melyben már hivatalosan is ott lesz a Multi Touch.

A remek kezelhetőséget biztosító Multi Touch technológiát az Apple fejlesztette ki az iPhone mobilok számára. Jelenleg egyedül ezek a telefonok kezelhetők egyszerre két ujjal, de információink szerint 2009 elején többek közt az LG is ki fogja majd adni első Multi Touch jellegű megoldással felvértezett mobiltelefonját.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek