Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lopott ötletek az LG és a Samsung kamerás csúcsmobiljaiban?

Kütyük

Lopott ötletek az LG és a Samsung kamerás csúcsmobiljaiban?

A Kodak támadásba lendült a két dél-koreai cég ellen.

A Kodak nem kevesebbet állít, minthogy az LG és a Samsung elsősorban fotózásra kihegyezett új telefonjaiban olyan technológiákat alkalmazott engedély nélkül, melyeket korábban a Kodak fejlesztett ki és védetett le. A Kodak képviselői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy egyes LG és Samsung gyártmányú fotós mobilokban olyan Kodak megoldásokat fedeztek fel, melyek a képkészítéssel, a képtömörítéssel, az adattárolással és a mozgóképek visszanézésével kapcsolatosak. A Kodak bírósági úton szeretné tisztázni a történteket – az LG és a Samsung által állítólagosan okozott károk nagyságáról egyelőre nem közölt információkat a vállalat.

˝A mi digitális fényképezőgép technológiánk eltér a Kodak megoldásától – az LG nem sértette meg a Kodak jogait˝ – reagált Choi Jun-hyuk, az LG szóvivője. Hasonlóképp nyilatkozott a Samsung képviselője is, aki elmondta, hogy a Samsung nem másolta le a Kodak fényképezőgépes technológiáját. Azt egyelőre nem tudni, hogy az LG és a Samsung ellenpert kíván-e majd indítani a Kodak ellen.

Emlékezetes, hogy a Kodak 2006-ban kötött együttműködési szerződést az amerikai Motorolával: a Kodak kamerás, 5 megapixeles Motorola ZN5 idén ősszel debütált a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés