Connect with us

CES 2009: fókuszban a Nokia első embere

Kütyük

CES 2009: fókuszban a Nokia első embere

Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia elnök-vezérigazgatója tart vitaindító előadást a 2009-es CES Technológiai Vezetők Vacsoráján.

A Szórakoztató Elektronikai Szövetség (CEA) bejelentette, hogy a 2009-es Nemzetközi CES-en Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia elnök-vezérigazgatója tartja a Technológiai Vezetők Vacsorájának vitaindító előadását. A CEA által létrehozott, Nemzetközi CES 2009, a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállítása 2009. január 8. és 11. között jövőre is visszatér Las Vegasba.

Kallasvuo vitaindító beszédével nyitja meg az évente, a technológiai fejlődést előmozdító mérnökök, vállalkozók és stratégiaalkotók tiszteletére megrendezésre kerülő Technológiai Vezetők Vacsoráját. Az ünnepi vacsorát 2009. január 9-én, pénteken 18:30-kor tartják a The Venetian-ben.


˝Nagy örömünkre szolgál, hogy Olli-Pekka Kallasvuo-t a Technológiai Vezetők Vacsorájának kiemelt előadójaként újra a CES színpandán köszönthetjük˝ – mondta Gary Shapiro, a CEA elnök-vezérigazgatója. ˝Kétségkívül Kallasvuo a Nokia, a legnagyobb mobiltelefon és -eszköz gyártó, és a világ egyik vezető telekommunikációs vállalata sikerének kulcsa. A szórakoztató elektronikai iparág egésze a fogyasztókkal együtt folyamatosan profitálnak Kallasvou előremutató meglátásaiból és innovációiból. Kallasvuo előre látja és kihasználja az iparág igényeit, mi pedig nagy várakozással tekintünk előadása elé˝.

1865-ben a Nokia papírgyárként kezdte működését a vidéki Finnországban, azóta pedig újra és újra megújult. Kallasvuo azt az újabb átalakuláson átment Nokiát vezeti, mely jelenleg az Internet alapú szolgáltatások felé terjeszkedik.

A tartós használati cikkek tekintetében a Nokiának van a legnagyobb vásárlói bázisa a világon – több mint egy milliárd ember használja eszközeiket. Az elmúlt két évben a Nokiát az Interbrand/BusinessWeek Legjobb Globális Márkák Listáján az ötödik helyre rangsorolták, és a legkedveltebb szórakoztató elektronikai cégként említették.

Kallasvuo 1990 óta tagja a Nokia Csoport igazgatótanácsának, 2006-ban nevezték ki a Nokia elnök-vezérigazgatójává. Vállalati tanácsadóként csatlakozott a Nokiához 1980-ban, azóta több vezető pozíciót is betöltött; volt Észak-Amerikáért felelős alelnök és pénzügyi igazgató is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom