Connect with us

technokrata

Beviharzott a piacra a vadonatúj tapimobil

Kütyük

Beviharzott a piacra a vadonatúj tapimobil

A Vodafone piacra dobta a RIM első érintésérzékeny kijelzős BlackBerry telefonját.

A világon elsők közt a német Vodafone-nál kapható a BlackBerry 9500 Storm, mely új előfizetés vásárlása és hűségnyilatkozat vállalása mellett akár már 1 euró ellenében hazavihető, előfizetés nélküli ára pedig 479 euró, vagyis átszámítva mintegy 128 ezer forint. Akik egyébként december közepéig megvásárolják a készüléket, azoknak egy tizennégy napos kipróbálási lehetőséget biztosít az operátor, vagyis a vásárlóknak két hetük áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék: megtartják az új BlackBerry-t, vagy inkább egy másik telefonra cserélnék. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hazai Vodafone mikor veszi majd fel kínálatába a legújabb BlackBerry modellt.

BlackBerry 9500 Storm
A candybar formájú telefon 112,5 milliméter hosszú, 62,2 milliméter széles és 14 milliméter vastag, miközben a mérlegen nem kevesebb mint 155 grammot nyom. Az előlapot egy 3,25 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú kijelző uralja, mely 360×480 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú (iPhone 3G: 3,5 col, 320×480 pixel). Az integrált mozgásszenzornak köszönhetően a spéci ClickThrough funkciós kijelző képe automatikusan elfordul, amint elforgatjuk valamilyen irányban a készüléket.

A megfelelő számítási teljesítményről egy 624 MHz-es órajelen ketyegő processzor gondoskodik, mely 128 MB RAM, illetve 1 GB adattároló memória társaságát élvezi, a telefon bővítőslotjába pedig microSD memóriakártyákat (maximum 8 GB) lehet behelyezni. Az autofókuszos és LED-vakus digitális fényképezőgép modulban egy 3 megapixeles CMOS szenzor rejtőzik, mely természetesen akár videók készítésére is alkalmas.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) telefon GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Bluetooth 2.0 vezeték nélküli technológiákat kapott, de a Wi-Fi valamilyen érthetetlen okból kifolyólag sajnos kimaradt belőle. Említést érdemel továbbá a fejlett e-mail kezelés, a beépített GPS-vevő (BlackBerry Maps), a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, az iPhone 3G-ből ugyebár hiányzó Copy/Paste funkció, illetve az 1.400 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (360 órás készenlét, 5,5 órás beszélgetési idő).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek