Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 megapixeles új mobiltelefonok

Kütyük

12 megapixeles új mobiltelefonok

A jelek szerint a jelenlegi 8 megapixeles éra sem tart majd sokáig.

A tavalyi esztendő teljes egésze és 2008 első fele az 5 megapixeles mobilokról szólt, jelenleg pedig az első 8 megapixeles készülékeiket vezetik be a gyártók az európai piacokra. A 8 megapixeles felbontás azonban még korántsem a végállomás, ugyanis a Sony most bejelentette a világ első olyan, kifejezetten mobiltelefonos felhasználásra szánt kamera modulját, melynek lelke egy 12,25 millió képpontot számláló szenzor.

Az IMX060PQ típusjelzésű és 1/2,5 col méretű Exmor CMOS képérzékelő a Sony szerint minden korábbinál jobb minőségű mobil felvételek készítését teszi majd lehetővé, arról viszont sajnos nem szól a fáma, hogy a parányi érzékelőre zsúfolt, tetemes mennyiségű pixel vajon milyen hatással lesz a képzajra, illetve, hogy az óriási felbontású szenzor előtt elhelyezett optika vajon milyen minőségű lesz.

Amennyiben egyébként videózásra kerül a sor, a kis ketyere 1080p/27 fps, illetve 720p/30 fps teljesítményre képes, ami felettébb korrekt! Ehhez még hozzájön, hogy amennyiben 505×379 pixelre csökkentjük a felbontást, akkor az fps eléri a 80-at. Mint ismeretes, a jelenlegi csúcs kamerás mobilok 320×240 pixeles videófelbontás mellett 120 fps-t tudnak.

Az 1,4 mikrométer méretű pixeleket felvonultató új kameramodul szállítását 2009 márciusában kezdi meg a gyártó, vagyis vélhetően semmi akadálya sem lesz annak, hogy a Sony Ericsson jövő karácsonyra kiadja első 12 megapixeles Cyber-shot telefonját (Kokura). A modul ára egyébként 2.500 japán jen, vagyis mintegy 5.500 forint lesz, természetesen nagy tételben történő vásárlás esetén.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés