Connect with us

technokrata

1 hét múlva jön a vadiúj iPhone 2.2

Kütyük

1 hét múlva jön a vadiúj iPhone 2.2

Érkezőben az almás mobil legújabb szoftvere.

Emlékezetes, hogy az Apple legutóbb szeptember 12-én adott ki frissítést az iPhone-hoz: a jelenlegi legfrissebb iPhone 2.1 a korábbi iPhone 2.0.2-t nyugdíjazta. Az ezt követő iPhone 2.2 bétatesztelését szeptember végén kezdték meg, mely szoftvernek október végén jelent meg a második béta verziója, amit aztán a hackereknek gyorsan sikerült is feltörniük.

Lényeg a lényeg: jól értesült források szerint az iPhone 2.2 szoftver végleges verzióját hivatalosan november 21-én, vagyis jövő hét pénteken fogja kiadni az Apple, vagyis már csak pár napot kell várnunk arra, hogy az iTunes segítségével begyűjtsük, majd pedig telepítsük a friss szoftvert.

A telefonon lévő Google Maps alkalmazás az iPhone 2.2-nek köszönhetően Street View funkcióval gazdagodik. A Google Maps számítógépes verziója tavaly óta rendelkezik Street View funkcióval, melynek lényege ugyebár nem más, mint hogy adott helyszíneken valós fényképes illusztrációt kapunk a környékről. Magyarul ennek a szolgáltatásnak a segítségével akár otthon is meg tudjuk nézni, hogy például hogyan is néz ki annak az étteremnek a bejárata, ahova barátaink meghívtak minket vacsorázni. A Street View első körben csak az Egyesült Államok térképein volt elérhető, később pedig olyan országokat is meghódított magának, mint például Franciaország, Japán, vagy Ausztrália. Idén szeptember közepétől egyébként már a Google Maps for Mobile (BlackBerry, Palm, Symbian, Windows Mobile, Java), vagyis az alkalmazás mobiltelefonokra szánt változata is Street View kompatibilis.

Újdonság továbbá az iPhone 2.2-ben az Auto-Correction funkció kikapcsolásának lehetősége, amit egyébként már rengeteg felhasználó követelt egy direkt ebből a célból létrehozott online petícióban, valamint frissül a Safari webböngésző és újra elérhető lesz az úgynevezett ˝background push˝ funkció. Ezenkívül megjelennek majd a készüléken az úgynevezett Emoji ikonok, még pedig több száz darab. Erre állítólag azért van szükség, hogy az iPhone végre Japánban is sikeres lehessen. Sajnos rossz hír, hogy a sokak által várva várt Copy/Paste, MMS, videófelvevő és modem funkciók ebben az új verzióban sincsenek jelen.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák