Connect with us

technokrata

Világelső: újabb csúcsmobil érkezett

Kütyük

Világelső: újabb csúcsmobil érkezett

A HTC folyamatosan képes előrukkolni valami újdonsággal.

A feltörekvő tajvani gyártó a nyár elején kijött a Touch Diamond-dal, nem sokkal később kiadta a Touch Pro-t, aztán pedig bemutatta a Touch HD-t – lehet ezt még fokozni? A válasz egyértelműen igen! Történt ugyanis, hogy a HTC Oroszországban bemutatta legfrissebb fejlesztését, a HTC MAX 4G-t (T8290), mely a világ első GSM/WiMAX készüléke.

Az akkumulátorral együtt 151 gramm tömegű smartphone 113,5 milliméter vastag, 63,1 milliméter széles és 13,9 milliméter vastag, vagyis némileg nehezebb és vastagabb mint az egyébként kerekdedebb formát kapott Touch HD. A gyönyörű LCD-t szerencsére nem érte változás: a 3,8 colos érintőkijelző 480×800 pixeles (WVGA) felbontású és 65 ezer színárnyalatú, no és persze a már jól ismert TouchFLO 3D felhasználói felület teljesít szolgálatot rajta.

A hátfalba szerelt, autofókuszos digitális fényképezőgép modulban egy 5 megapixeles CMOS képszenzor teljesít szolgálatot, az elsősorban videóhívásokhoz szánt előlapi kamera pedig VGA felbontású. Az 528 MHz-es órajelű Qualcomm processzorral szerelt, Windows Mobile 6.1 Professional szoftveres masina 256 MB ROM-ot, 288 MB RAM-ot és 8 GB flashmemóriát kapott.

Az 1.500 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 420 perces beszélgetési időt, illetve 350 órás készenléti időt tesz lehetővé. Végül, de korántsem utolsó sorban említést érdemel még a Wi-Fi és Bluetooth 2.0 adatátvitel, az integrált GPS-vevő, a mozgásérzékelő, a proximity szenzor, a sztereó FM rádió, a TV-kimenet, a 3,5 milliméteres audió csatlakozó, illetve a geotagging funkció. Negatívum, hogy a gyári specifikációk között a microSD bővíthetőség és a HSDPA sajnos nem lelhető fel – a készülék várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák