Connect with us

technokrata

Vodafone: több ügyfél, több lebeszélt perc, több letöltött adat

Kütyük

Vodafone: több ügyfél, több lebeszélt perc, több letöltött adat

A hazai Vodafone első féléve a folyamatos növekedés jegyében telt.

A Vodafone Magyarország közzétette új pénzügyi évének 2008. szeptember 30-án zárult első hat hónapjára vonatkozó fő teljesítménymutatóit. A barátságtalan gazdasági környezet ellenére a Vodafone Magyarország továbbra is pozitív számokat tett közzé 2009-es pénzügyi évének első félévére vonatkozóan.

A Vodafone Magyarország 107.000 új ügyfelet szerzett, így 2008. szeptember 30-án 2,45 millió ügyféllel rendelkezett. Mind az árbevétel, mind a nemzetközi roaming bevételek nőttek, előbbi 5, míg utóbb 9 százalékkal, az előző évi adatokhoz képest. Az összes lebeszélt percek száma 14 százalékkal emelkedett, míg az adatforgalomból eredő bevétel 63 százalékkal nőtt – az előző év ugyanezen időszakához képest. Ez utóbbi adat elsősorban a HSDPA hálózat és eszközök magas használati és magas penetrációs arányának köszönhető, mely így a telekommunikációs iparág kulcsa lehet a jövőhöz. 2008. november 1-jén a Vodafone Magyarország HSDPA-hálózata már 208 településen érhető el Magyarországon.

˝Elégedettek vagyunk pénzügyi teljesítményünkkel, hiszen továbbra is növekedünk, amely köszönhető nagy részben a tavalyi év szervezeti változásainak, illetve új ajánlatok és szolgáltatások bevezetésének˝ – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. ˝A Vodafone Magyarország ügyfélköre 2008 szeptember végére elérte a 2,45 milliót. Havi számlás ügyfeleink száma is folyamatosan nő. Ez azt mutatja, hogy ügyfeleink bíznak bennünk és hűségesek hozzánk˝ – tette hozzá.

A Vodafone Csoport szintén most jelentette be első féléves adatait, amely szerint a világ vezető mobilszolgáltatójának csoportszintű bevétele 17,1 százalékkal, illetve az üzemi eredménye 10,5 százalékkal nőtt. Emellett 3,2 százalékkal emelkedett az osztalék is, 2,57 pennyre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák