Connect with us

technokrata

Ingyen videotelefonálás bárhonnan

Kütyük

Ingyen videotelefonálás bárhonnan

Külön program telepítése nélkül.

A Google bemutatta Gmailbe integrált telefonos és videócsevegés szolgáltatását, amelynek segítségével a világ bármely részén levő Gmail-felhasználók ingyen beszélgethetnek egymással – ehhez mindössze egy webkamera és egy plugin telepítése szükséges. Használatához semmilyen más programot nem kell letölteni, sőt újabb regisztrációt sem igényel.

A Gmail telefonos és videócsevegés funkciójának használata:
1. Nyissunk meg egy Gmail csevegőablakot
2. Kattintsunk a „Beállítások”-ra és válasszuk ki a „Hang/videó csevegés hozzáadása”-t (ezután automatikusan feltelepül a 2 MB méretű plugin)
3. A Gmail újraindítása után a csevegőablakban az újonnan megjelenő „Videó és egyebek” menüpontban választhatjuk ki a „Videócsevegés elindítása” opciót
4. A videócsevegés ablakának méretét és pozícióját szabadon módosíthatjuk

A szolgáltatás a Google Alkalmazások csomagba tartozó, saját domainnévvel rendelkező Gmail-felhasználók, azaz közösségek, cégek és oktatási intézmények számára is elérhető. A telefonos és videócsevegés használatához Windows XP vagy Vista operációs rendszer, illetve Mac OS X v10.4-et vagy későbbi verziót futtató Intel-processzoros Macintosh számítógép szükséges. A szolgáltatás olyan böngészőkkel kompatibilis, amelyek támogatják a Gmail legújabb verzióját (Google Chrome, Firefox 2.0 és újabb, Internet Explorer 7.0 és újabb, Safari 3.0).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák