Connect with us

A T-Mobile nem viccel

Kütyük

A T-Mobile nem viccel

A magenta szolgáltató legfrissebb mobil netes tervei: sebességnövelés a lehető leghatékonyabb módon.

Joachim Horn, a T-Mobile európai technológiai fejlesztésekért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem kíván felesleges HSPA+ (Evolution) fejlesztésekbe bonyolódni a 3G mobil net további gyorsításának érdekében, hanem e helyett kapásból az újgenerációs LTE (Long Term Evolution) technológiára próbál koncentrálni.

Emberünk elmondta, hogy a T-Mobile továbbra is folyamatosan azon lesz, hogy maximálisan kiaknázza a jelenlegi HSPA technológiákban rejlő lehetőségeket, azonban egy bizonyos szinten túl már nem éri meg újabb jelentős összegeket ölni a HSPA hardveres fejlesztéseibe. ˝Úgy gondolom, hogy jobb, ha mihamarabb elindulunk az LTE-vel, hiszen ez a technológia sokkal jobban megfelel a jövő elvárásainak˝ – nyilatkozta Horn.

Mindez konkrétan azt jelenti, hogy a T-Mobile a jövőben már csak szoftveres fronton kívánja fejleszteni jelenlegi 7,2 megabites HSPA hálózatait, melyek maximális letöltési sebessége ily módon 14,4 Mbit/s lesz. A HSPA+ révén a jelenlegi hálózatok akár 28,8 Mbit/s-ra is felgyorsíthatók, ehhez azonban már hardveres változtatásokat (MIMO (Multiple Input Multiple Output) antennák) is végre kell hajtani, ezeket a lépéseket pedig a T-Mobile már nem hajlandó megtenni, és inkább az LTE-re fókuszál.

Mint ismeretes, a Vodafone nem veti el a HSPA+ fejlesztéseket, mely technológia tesztelése már javában folyik. Az első LTE hálózatokat egyébként várhatóan 2010-ben üzemelik majd be.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom