Connect with us

Hirdetés

technokrata

A T-Mobile nem viccel

Kütyük

A T-Mobile nem viccel

A magenta szolgáltató legfrissebb mobil netes tervei: sebességnövelés a lehető leghatékonyabb módon.

Joachim Horn, a T-Mobile európai technológiai fejlesztésekért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem kíván felesleges HSPA+ (Evolution) fejlesztésekbe bonyolódni a 3G mobil net további gyorsításának érdekében, hanem e helyett kapásból az újgenerációs LTE (Long Term Evolution) technológiára próbál koncentrálni.

Emberünk elmondta, hogy a T-Mobile továbbra is folyamatosan azon lesz, hogy maximálisan kiaknázza a jelenlegi HSPA technológiákban rejlő lehetőségeket, azonban egy bizonyos szinten túl már nem éri meg újabb jelentős összegeket ölni a HSPA hardveres fejlesztéseibe. ˝Úgy gondolom, hogy jobb, ha mihamarabb elindulunk az LTE-vel, hiszen ez a technológia sokkal jobban megfelel a jövő elvárásainak˝ – nyilatkozta Horn.

Mindez konkrétan azt jelenti, hogy a T-Mobile a jövőben már csak szoftveres fronton kívánja fejleszteni jelenlegi 7,2 megabites HSPA hálózatait, melyek maximális letöltési sebessége ily módon 14,4 Mbit/s lesz. A HSPA+ révén a jelenlegi hálózatok akár 28,8 Mbit/s-ra is felgyorsíthatók, ehhez azonban már hardveres változtatásokat (MIMO (Multiple Input Multiple Output) antennák) is végre kell hajtani, ezeket a lépéseket pedig a T-Mobile már nem hajlandó megtenni, és inkább az LTE-re fókuszál.

Mint ismeretes, a Vodafone nem veti el a HSPA+ fejlesztéseket, mely technológia tesztelése már javában folyik. Az első LTE hálózatokat egyébként várhatóan 2010-ben üzemelik majd be.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés