Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: jön az új mobil Windows

Kütyük

Microsoft: jön az új mobil Windows

Steve Ballmer elszólta magát.

Nem is olyan régen a Motorola egyik munkatársa, most pedig maga a Microsoft vezérigazgatója kotyogott ki némi információt a cég érkezőben lévő új mobil operációs rendszerével kapcsolatban. Steve Ballmer elmondta, hogy a Windows Mobile 6.5 fejlesztései a legnagyobb rendben folynak, így semmi akadálya annak, hogy a szoftver 2009-ben napvilágot láthasson. Feltételezések szerint a Windows Mobile 6.5, illetve az ezzel az új szoftverrel ellátott első új okostelefonok hivatalos bejelentésére jövő februárban, a barcelonai Mobil Világ Kongresszuson kerül majd sor.

Ballmer a teljesen új fejlesztésnek tekinthető Windows Mobile 7-ről szűkszavúan csupán annyit mondott, hogy az szerepel a Microsoft roadmapjén, ami sokak szerint arra enged következtetni, hogy a 7-es mobil Windows legkorábban 2009 végén, de inkább 2010 elején jelenik majd meg.

Várakozások szerint a Windows Mobile 7 a korábbiaknál szebb designt és rendkívül egyszerű kezelhetőséget kap: a fejlesztők kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy az érintőkijelzős telefonokat ne csak cerkával, hanem szimpla ujjmozdulatokkal is könnyedén kezelni lehessen. Az új operációs rendszerben egy felfrissített mobil Internet Explorer kap majd helyet, ezenkívül pedig a médialejátszót is jelentősen továbbfejlesztik a redmondiak.

Mint ismeretes, a Windows Mobile jelenlegi legfrissebb, idén tavasszal debütált változata 6.1-es verziószámot visel magán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés