Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első 8 megapixeles Nokia

Kütyük

Az első 8 megapixeles Nokia

Riválisaihoz hasonlóan hamarosan a finn mamutcégnek is lesz 8 megapixeles telefonja.

A Nokiától kiszivárgott egy roadmap, melyen több, hivatalosan egyelőre még be nem jelentett készülék fedezhető fel. Ezek közül talán a Nokia Corolla fejlesztési kódnevű újdonság a legérdekesebb, ez ugyanis a cég első olyan mobiltelefonja, melyben már nem 5 megapixeles, hanem 8 megapixeles digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot. Abban egyelőre csak bízni tudunk, hogy a vaku ezúttal nem LED-, hanem xenon-alapú lesz.

Némi csalódást okoz, hogy ez az új high-end modell a nemrégiben debütált Nokia 5800 XpressMusic-tól eltérően nem érintésérzékeny, hanem hagyományos kijelzőt kapott. A display 3 colos képátlóval rendelkezik, melynek felbontása 640×480 pixel (VGA), ami azért ugyebár komoly előrelépést jelent az N96-ban lévő 2,8 colos és 320×240 képpontos (QVGA) panelhez képest.

A roadmap szerint a Nokia Corolla ˝half QWERTY˝ billentyűzettel rendelkezik, integrált memóriája pedig 8 GB-os kapacitással bír. A GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA támogatás szinte már teljesen magától értetődik, ezenkívül pedig említést érdemel még a Wi-Fi és Bluetooth 2.0 kontroller, az UPnP támogatás, a GPS navigáció, illetve a sztereó FM rádió és az FM transzmitter. Az egyelőre még fejlesztés alatt álló Nokia Corolla várhatóan 2009 elején mutatkozik majd be.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés