Connect with us

technokrata

Az első 8 megapixeles Nokia

Kütyük

Az első 8 megapixeles Nokia

Riválisaihoz hasonlóan hamarosan a finn mamutcégnek is lesz 8 megapixeles telefonja.

A Nokiától kiszivárgott egy roadmap, melyen több, hivatalosan egyelőre még be nem jelentett készülék fedezhető fel. Ezek közül talán a Nokia Corolla fejlesztési kódnevű újdonság a legérdekesebb, ez ugyanis a cég első olyan mobiltelefonja, melyben már nem 5 megapixeles, hanem 8 megapixeles digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot. Abban egyelőre csak bízni tudunk, hogy a vaku ezúttal nem LED-, hanem xenon-alapú lesz.

Némi csalódást okoz, hogy ez az új high-end modell a nemrégiben debütált Nokia 5800 XpressMusic-tól eltérően nem érintésérzékeny, hanem hagyományos kijelzőt kapott. A display 3 colos képátlóval rendelkezik, melynek felbontása 640×480 pixel (VGA), ami azért ugyebár komoly előrelépést jelent az N96-ban lévő 2,8 colos és 320×240 képpontos (QVGA) panelhez képest.

A roadmap szerint a Nokia Corolla ˝half QWERTY˝ billentyűzettel rendelkezik, integrált memóriája pedig 8 GB-os kapacitással bír. A GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA támogatás szinte már teljesen magától értetődik, ezenkívül pedig említést érdemel még a Wi-Fi és Bluetooth 2.0 kontroller, az UPnP támogatás, a GPS navigáció, illetve a sztereó FM rádió és az FM transzmitter. Az egyelőre még fejlesztés alatt álló Nokia Corolla várhatóan 2009 elején mutatkozik majd be.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák