Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: startol a MobilNet Junior

Kütyük

T-Mobile: startol a MobilNet Junior

Újabb, ezúttal középiskolásoknak szóló mobilinternetes pályázatot írt ki a legnagyobb hazai mobil operátor.

A tavalyi, valamint a nemrég kiírt második egyetemi mobilinternetes pályázat iránti érdeklődésre tekintettel a T-Mobile az innovációt ösztönző lépésként újabb diákok számára hirdet pályázatot. A T-Mobile három középiskola diákjainak is lehetővé teszi, hogy a mobil szélessáv és a mobiltelefon kreatív alkalmazását, a közösségépítést szem előtt tartó, a gyakorlatban alkalmazható ötleteikkel pályázzanak. A győztesek természetesen értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak, és ötleteikből akár valós alkalmazások készülhetnek.

A T-Mobile a 2008/2009-es tanévben a három hazai egyetem, így a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára második alkalommal hirdette meg a mobilinternethez kapcsolódó pályázatát. A pályázó diákok kreatív ötleteikkel hozzájárulhatnak a mobilinternet elterjedéséhez, illetve annak gyakorlati célú, sokak számára értéket jelentő felhasználásához.

A nagy érdeklődésre tekintettel a T-Mobile idén először MobilNet Junior néven a középiskolások számára szintén pályázatot hirdet. A Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola diákjai egyedül vagy akár csapatokban is próbára tehetik képességeiket.

A T-Mobile ugyanis az egyéni indulókon kívül várja 2 vagy 3 fős csapatok jelentkezését is, bátorítva ezzel a csapatmunkát és a sokrétűbb, komplexebb ötletek kibontakozását. A pályázatokban megfogalmazott ötletek lehetnek weboldalak, köztéri installációk, számítógépre vagy mobiltelefonokra készített alkalmazások, egyéb megoldások vagy ezek kombinációi is. A 7-13 évfolyamos diákok a MobilNet Junior névre keresztelt pályázatra az érintett középiskolákban november 17-éig regisztrálhatnak, a pályamunkák leadási határideje pedig december 15-e. Az eredményhirdetésre előreláthatóan 2009 februárjában, az egyetemi pályázat díjátadójával együttesen kerül sor.

Középiskolánként az első három helyezett, valamint a csapatok közül az első három tagjai részesülnek nyereményben (Nokia 6650 és Sony Ericsson W880i típusú mobiltelefonok Domino csomaggal, MP4-lejátszók). A pályázatokat a középiskolák tanáraiból, a T-Mobile szakembereiből és független szakértőkből álló szakmai zsűri bírálja majd el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés