Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel felére csökkentik az iPhone 3G gyártókapacitását?

Kütyük

Közel felére csökkentik az iPhone 3G gyártókapacitását?

Az Apple-nek már nem kell olyan sok új iPhone-t gyártania.

Nem is olyan rég még arról szóltak a híradások, hogy az almás cég egyszerűen nem tud annyi iPhone 3G-t gyártani, mint amekkora mennyiséget a piac fel tudna venni, most viszont már a gyártási folyamatok részleges leállításáról szólnak a híradások. Piaci elemzők szerint az Apple az év utolsó negyedévében várhatóan mintegy 40 százalékkal kevesebb iPhone 3G-t fog gyártani, mint az előző háromhónapos időszakban.

A szakértők úgy vélik, hogy a készülék iránti érdeklődés továbbra sem csökken, azonban az Apple az elmúlt hetekben-hónapokban olyan jelentős raktárkészleteket halmozott fel, hogy nincs más teendő, mint visszafogni a gyártást. Egyesek szerint az is elképzelhető, hogy az Apple ezzel a lépéssel már a következő iPhone-nak kezdi előkészíteni a terepet: a feltételezések szerint iPhone HD néven érkező újdonság nagyobb felbontású kijelzőt, valamint 32 GB belső memóriát fog kapni, és valamikor 2009-ben debütál majd.

Az Apple egyébként abszolút elégedett az iPhone eladási mutatóival: a mobiltelefonok világpiacán jelenleg valamivel több mint 2 százalékos részesedéssel rendelkező vállalat a harmadik negyedévben mintegy 6,9 millió iPhone-t adott el. A cég eredetileg azt tervezte, hogy 2008-ban összesen körülbelül 10 millió iPhone-t fog eladni, ezt a mennyiséget azonban már a harmadik negyedévig sikerült piacra dobnia.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés