Connect with us

technokrata

Közel felére csökkentik az iPhone 3G gyártókapacitását?

Kütyük

Közel felére csökkentik az iPhone 3G gyártókapacitását?

Az Apple-nek már nem kell olyan sok új iPhone-t gyártania.

Nem is olyan rég még arról szóltak a híradások, hogy az almás cég egyszerűen nem tud annyi iPhone 3G-t gyártani, mint amekkora mennyiséget a piac fel tudna venni, most viszont már a gyártási folyamatok részleges leállításáról szólnak a híradások. Piaci elemzők szerint az Apple az év utolsó negyedévében várhatóan mintegy 40 százalékkal kevesebb iPhone 3G-t fog gyártani, mint az előző háromhónapos időszakban.

A szakértők úgy vélik, hogy a készülék iránti érdeklődés továbbra sem csökken, azonban az Apple az elmúlt hetekben-hónapokban olyan jelentős raktárkészleteket halmozott fel, hogy nincs más teendő, mint visszafogni a gyártást. Egyesek szerint az is elképzelhető, hogy az Apple ezzel a lépéssel már a következő iPhone-nak kezdi előkészíteni a terepet: a feltételezések szerint iPhone HD néven érkező újdonság nagyobb felbontású kijelzőt, valamint 32 GB belső memóriát fog kapni, és valamikor 2009-ben debütál majd.

Az Apple egyébként abszolút elégedett az iPhone eladási mutatóival: a mobiltelefonok világpiacán jelenleg valamivel több mint 2 százalékos részesedéssel rendelkező vállalat a harmadik negyedévben mintegy 6,9 millió iPhone-t adott el. A cég eredetileg azt tervezte, hogy 2008-ban összesen körülbelül 10 millió iPhone-t fog eladni, ezt a mennyiséget azonban már a harmadik negyedévig sikerült piacra dobnia.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle